Kétszínű szilvás batyu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
140g finomliszt510 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
80g tej45 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
42 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
A töltelékhez
-
16g szilvalekvár25 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g cukor4 kcal
A kenéshez
-
11g tojás14 kcal
Összesen
690
kcal
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
23 kcal
A töltelékhez
-
80g szilvalekvár124 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3446
kcal
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
28.6g tej16 kcal
-
2.9g élesztő3 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A töltelékhez
-
5.7g szilvalekvár9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
A kenéshez
-
3.9g tojás5 kcal
Összesen
247
kcal
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
690
kcal
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.8 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2690.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 636 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1155 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628.5 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 185.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
3446
kcal
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
2 ek cukor
-
4 dl tej
-
4 dkg élesztő
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez
-
fahéj ízlés szerint
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót - a kakaó kivételével - összekeverjük, majd a felfuttatott élesztővel jó levegős tésztát dagasztunk. Kettéosztjuk, és a tészta egyik felét a kakaóporral összedolgozzuk. A két tésztát külön letakarva, meleg helyen kelesztjük nagyjából 40-45 percig.
- Kelesztés után mindkét lapot vékonyra nyújtjuk, majd négyzeteket vágunk belőlük. Egy fehér és egy kakaós négyzetet helyezünk egymásra úgy, hogy a felső lap csúcskei az alsó oldalainak közepén helyezkedjenek el. Középre egy kis lekvárt teszünk, amit megszórunk cukros fahéjjal. A nyolc sarkot ezután felhajtjuk (mint a hagyományos batyunál) és jól összecsavarjuk, összenyomkodjuk, hogy sütésnél ne nyíljon szét.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük és 10-15 percet kelesztjük még. A tetejét sütés előtt megkenjük tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2765
- Feltöltés dátuma: 2012. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Valami különlegeset akartam készíteni! A hagyományos batyu volt az alap ötlet, amit én a kakaós tésztával bolondítottam meg :)! Bár a formája nekem így inkább egy virágra, mint batyura hasonlít :):)!!