r
Nosalty Logó

Kétszínű lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kétszínű lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3763.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.8 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőport a liszthez keverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a diót, és annyi tejet öntsünk hozzá, hogy közepesen lágy linzertésztát tudjunk gyúrni belőle.
  2. Ha összeállt, elfelezzük, és az egyik feléhez hozzádolgozzuk a kakaóport, majd 15 percre hűtőbe tesszük a világos és a barna tésztát.
  3. Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk, és liszttel hintünk. Kinyújtjuk a világos tésztát, majd a tepsibe egyengetjük, megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk őrölt fahéjjal ízlés szerint. Végül befedjük a kinyújtott barna tésztával.
  4. Megsütjük, kockára vágva és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6689
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy 1980-as kiadású régi receptkönyvben találtam ezt az egyszerű receptet. Könnyen beszerezhető alapanyagok, rövid elkészítési idő... Tökéletes vendégváró.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...