r
Nosalty Logó

Kétszer sült rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kétszer sült rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 8529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 711 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342.9 g

Zsír

  • Összesen
    663.3 g
  • Telített zsírsav
    274 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21161.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1968 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2979 mg
  • Nátrium
    15440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    554 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    2063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1969 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2273 micro
Összesen 8529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, villával megszurkáljuk. Sütőlemezre rakva megsütjük (190 C-n, kb. 1 óra). Amikor megsült, megpucoljuk.
  2. Amíg a burgonya sül, megfőzzük a tojásokat. Annyi hideg vízben rakjuk fel, hogy ellepje, felforraljuk, belerakunk 6 ek sót. A tűzről lehúzzuk, de hagyjuk a forró vízben állni 10 percig. Leöntjük és hidegvizet engedünk rá, hogy lehűljön, megpucoljuk.
  3. A szalonnát vékonyra felszeleteljük, majd 4-5 cm-es darabokra vágjuk, és egy tepsi aljába lerakjuk egy sorba. A karikára vágott burgonya következik, annak a tetejét sózzuk. A következő réteg a kolbász, hogy a zsírja ahogy sül kifelé, a krumpli magába szívja. Egy sor vékonyra szeletelt tojás következik, amit szintén sózunk, majd rákenjük a tejföl felét, és rászórjuk a reszelt sajt felét. Megismételjük a sorokat, amíg a hozzávaló el nem fogy. A tetejére a maradék tejfölt összekeverjük a többi reszelt sajttal, és rákenjük.
  4. Meleg sütőbe rakva, lassan süssük, hogy a szalonna meg a kolbász zsírja jól ki tudjon sülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 39 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12529
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Egy nagy pohár ginger ale. Ha túl száraznak találjuk uborkasalátát, vagy céklát kínáljunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A magyar ételek a legkedvesebbek számunkra, de van, amikor órák mennek el vele, hogy elkészüljön. A rakott krumpli is ide tartozik, de lehet, hogy jobb is. Ha gyorsabban menne, gyakrabban ennénk, de akkor gurulna az egész család. Ezért sütöttem most a burgonyát a sütőben, mert ott el vannak, amíg el nem készülnek, közben pedig előkészítem a többi hozzávalót. Így töményebb íze lett, szerintem előnyére vált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...