Kerti avokádókrém
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 778.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 121.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 669 micro
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2336.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 585 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 1164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 365.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 860 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2008 micro
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 354 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A paprikákat tepsibe rakjuk, megsütjük, néha fordítsunk rajtuk, hogy egyenletesen süljenek.
- Amikor körben már fekete a héjuk, akkor rakjuk egy üveg tálba, fedjük le fóliával. Hagyjuk állni minimum 30 percig, majd húzzuk le a héjukat, csumázzuk ki, és vágjuk kockára.
- A rukkolát alaposan öblítsük le, majd aprítsuk fel.
- Az avokádó húsát kanalazzuk egy tálba, locsoljuk meg a lime levével, villával törjük össze.
- Öntsük rá az olajat, morzsoljuk rá a fetát. A hagymát, fokhagymát finomra vágva adjuk hozzá. Forgassuk bele a sült paprikát meg a rukkolát.
- Kóstoljuk meg, ha szükséges, akkor sózzuk meg. Pirítósra kenve tálaljuk, de szerintem tésztaszósznak sem lenne rossz.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1385
- Feltöltés dátuma: 2015. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hihetetlen, de a kísérletképpen cserepekbe ültetett "veteményesemből" most lehet szüretelni. Az időjárás november végéhez nem illő meleget és csodás napsütést ont magából. A hegyes zöld paprikákat pirosra festette az ősz, és a mókusok is belefáradtak a sütőtökvirág meg rukkola zabálásba, végre! :o) Szegény csigákról ne is beszéljünk, ők a fodros kelt támadták meg, én meg a google-t, hogy miként lehet elűzni ezeket az "otthontalanokat"? Az összemorzsolt tojáshéj gondolatát elvetettem, mert az szétvagdosná a húsukat, így az embertől kunyeráltam egy darab rézcsövet, mert irtóznak az érintésétől, hah! Meg egy nyúl család is beköltözött az udvarunkba, mert egyik reggel a macskánk szájában az lógott. Én még ugyan kómában voltam, és azt hittem, hogy fehér szakállat növesztett, mert olyan nagy volt, amit fogott. Szépen megreggelizett a fiával, utána bekéredzkedtek, és nagy boci szemekkel nézve rám, tőlem is várták, hogy mit adok nekik?