r
Nosalty Logó

Kerti avokádókrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Kerti avokádókrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2336.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat tepsibe rakjuk, megsütjük, néha fordítsunk rajtuk, hogy egyenletesen süljenek.
  2. Amikor körben már fekete a héjuk, akkor rakjuk egy üveg tálba, fedjük le fóliával. Hagyjuk állni minimum 30 percig, majd húzzuk le a héjukat, csumázzuk ki, és vágjuk kockára.
  3. A rukkolát alaposan öblítsük le, majd aprítsuk fel.
  4. Az avokádó húsát kanalazzuk egy tálba, locsoljuk meg a lime levével, villával törjük össze.
  5. Öntsük rá az olajat, morzsoljuk rá a fetát. A hagymát, fokhagymát finomra vágva adjuk hozzá. Forgassuk bele a sült paprikát meg a rukkolát.
  6. Kóstoljuk meg, ha szükséges, akkor sózzuk meg. Pirítósra kenve tálaljuk, de szerintem tésztaszósznak sem lenne rossz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1385
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hihetetlen, de a kísérletképpen cserepekbe ültetett "veteményesemből" most lehet szüretelni. Az időjárás november végéhez nem illő meleget és csodás napsütést ont magából. A hegyes zöld paprikákat pirosra festette az ősz, és a mókusok is belefáradtak a sütőtökvirág meg rukkola zabálásba, végre! :o) Szegény csigákról ne is beszéljünk, ők a fodros kelt támadták meg, én meg a google-t, hogy miként lehet elűzni ezeket az "otthontalanokat"? Az összemorzsolt tojáshéj gondolatát elvetettem, mert az szétvagdosná a húsukat, így az embertől kunyeráltam egy darab rézcsövet, mert irtóznak az érintésétől, hah! Meg egy nyúl család is beköltözött az udvarunkba, mert egyik reggel a macskánk szájában az lógott. Én még ugyan kómában voltam, és azt hittem, hogy fehér szakállat növesztett, mert olyan nagy volt, amit fogott. Szépen megreggelizett a fiával, utána bekéredzkedtek, és nagy boci szemekkel nézve rám, tőlem is várták, hogy mit adok nekik? 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...