Kertész rakottas gombamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Alaphoz:
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
63g rizs224 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
Gombamártáshoz:
-
50g gomba11 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
53 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
787
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Alaphoz:
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g víz0 kcal
Gombamártáshoz:
-
200g gomba43 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3146
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Alaphoz:
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
10.4g sárgarépa4 kcal
-
8.7g zöldbab2 kcal
-
6.5g zöldborsó5 kcal
-
10.9g rizs39 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
21.8g darált sertéshús40 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.7g víz0 kcal
Gombamártáshoz:
-
8.7g gomba2 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
9 kcal
-
8.7g főzőtejszín11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
135
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1046.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 401.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 572 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1895 micro
-
β-karotin 4809 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1512 micro
Összesen
787
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 157.2 g
Zsír
-
Összesen 153 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 745 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4186 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 2219 mg
-
Nátrium 818 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 283.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1604.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2289 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 894 micro
-
Kolin: 802 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 7580 micro
-
β-karotin 19235 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 6049 micro
Összesen
3146
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 330 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Alaphoz:
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
20 dkg zöldbab
-
15 dkg zöldborsó
-
25 dkg rizs
-
5 ek napraforgó olaj
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 ek petrezselyem
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl víz
Gombamártáshoz:
-
20 dkg gomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Alaphoz:
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát apróra, a répát kisebb darabokra vágjuk.
- A zacskós rizst sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és olajjal kikent lábosba szedjük.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, olajon megdinszteljük, rátesszük a darált húst. Fehéredésig kevergetjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, 2 dl víz hozzáadásával pároljuk.
- Amikor félig megpuhult, beletesszük a répát, illetve a többi zöldséget, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, petrezselyemmel meghintjük, és készre főzzük.
- A leszűrt rizst összekeverjük a felvert tojásokkal.
- Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, beleöntjük a tojásos rizst, és elosztjuk rajta a ragut.
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
Gombamártáshoz:
- Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, és puhára pároljuk.
- Amikor kész, főzőtejszínnel besűrűsítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1085
- Feltöltés dátuma: 2015. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1202 recept
Gombamártás nélkül is, de vele még finomabb.