r
Nosalty Logó

Képviselőfánk epresen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk epresen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5638 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    364.7 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4095.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.3 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    769 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2006 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1735 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2906 micro
Összesen 5638 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt, vizet, sót, cukrot egy edényben felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, reszteljük, vagyis állandó keverés mellett hevítjük.
  3. Ezt addig csináljuk, míg el nem válik az edény falától, és sistergő hangot nem ad. Ekkor levesszük a tűzről.
  4. Apránként hozzáadjuk az előre kissé felvert tojásokat, még forrón. Ekkor be lehet vonni a kedves férjünket a keverésbe, mert eléggé fárasztó a dolog.:)
  5. Lehet kevés lesz a tojás, akkor még adunk hozzá, akkor jó a tészta állaga, ha nem szakad, ahogy a fakanállal keverjük, hanem kissé krémesebb.
  6. Nyomózsákba töltjük, és kb. 4 cm-es félgömböket nyomunk.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Csak akkor nyitjuk ki a végén a sütő ajtaját, ha már a repedések is megbarnultak, mert különben összeesik. Ha megsült, hűlni hagyjuk.
  8. A krémhez a tojások sárgáját, a lisztet, a cukrokat kevés tejjel elkeverjük csomómentesre.
  9. A többi tejet feltesszük főni, ha fő, hozzáöntjük a sárga részt, és besűrítjük vele, még egy percig hagyjuk pöfögni, közben kevergetjük.
  10. Kihűtjük.
  11. A tejszínt felverjük, és a kihűlt krémet hozzákeverve krémesre verjük.
  12. Az epret ízlés szerint feldaraboljuk.
  13. A fánkocskák tetejét levágjuk, és megtöltjük a krémmel, és eperdarabokat teszünk rá, majd a tetejét.
  14. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2872
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a képviselőfánkot, és most kezdődik az eperszezon, így a kettő együtt meg isteni! A krém krémes, selymes, szinte olvad a szájban.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...