Kenyérrel töltött céklalevél (holubtsi)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A töltött levelekhez
-
20g víz0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
10g tej5 kcal
-
1g vaj9 kcal
-
54g finomliszt197 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
837g cékla241 kcal
-
8g vaj60 kcal
A joghurtos öntethez
-
17g görög joghurt17 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
540
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A töltött levelekhez
-
240g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
117g tej66 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
650g finomliszt2366 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
11g só0 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
10040g cékla2893 kcal
-
100g vaj717 kcal
A joghurtos öntethez
-
200g görög joghurt206 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
35g kapor15 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
6499
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A töltött levelekhez
-
2.1g víz0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
1g tej1 kcal
-
0.1g vaj1 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
0.5g tojás1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g élesztő0 kcal
-
87.4g cékla25 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
A joghurtos öntethez
-
1.7g görög joghurt2 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0.3g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
57
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1407.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 525.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 641 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
540
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.7 g
Zsír
-
Összesen 134.7 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 427 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16886.3 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 1452 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 1727 mg
-
Foszfor 3594 mg
-
Nátrium 9699 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1170.3 g
-
Cukor 471 mg
-
Élelmi rost 208 mg
VÍZ
-
Összesen 6306.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1134 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 360 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7698 micro
-
Kolin: 640 mg
-
Retinol - A vitamin: 849 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1527 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
6499
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A töltött levelekhez
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Hozzáöntjük a vizet, tojást, olvasztott, hideg vajat és a felfuttatott élesztőt.
- Ruganyos tésztát gyúrunk, majd lisztezett felületen 10 percig dolgozzuk, amíg sima felületű nem lesz. Kendővel letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Míg kel a tészta, megmossuk a céklaleveleket, és levágjuk a vastag szárukat. Egy nagy lábasban vizet forralunk, majd fél percre beleengedjük a leveleket. Utána kihalásszuk, és rögtön leöblítjük hideg vízzel.
- Leterítünk egy konyharuhát a pultra, majd ráhelyezzük egyesével a leveleket. Egy másik konyharuhával letakarjuk, és felitatjuk a nedvesség nagy részét.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd diónyi gombócokat vágunk le belőle. Ovális hurkákat formázunk, majd a céklalevelek aljára helyezzük őket. A leveleket felcsavarjuk, a szélüket viszont nem hajtjuk be.
- Egy sütőbe is tehető lábas aljába helyezünk néhány be nem tekert levelet. Erre jöhet az első réteg tésztás levéltekercs. A vajat felolvasztjuk, majd lekenjük vele a tekercsek tetejét. Tovább rétegezzük a tekercseket, minden réteget alaposan megkenve vajjal. Amikor megtelt a lábas, a tetejére további leveleket helyezünk. Majd letakarjuk fóliával, és nagyjából 30 percig hagyjuk kelni a tekercseket.
- Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra. A lábasunk tetejét megkenjük olvasztott vajjal. Levesszük a fóliát a tekercsekről, és rájuk tesszük a fedőt. Betesszük a sütőbe, és 60 percig sütjük.
- Miután megsültek, a tekercseket óvatosan tányérra szedjük. Kapros-fokhagymás joghurttal tálaljuk.
A joghurtos öntethez
- A joghurtot egy tálba tesszük, majd belereszeljük a fokhagymát, beletesszük az aprított kaprot, és ízlés szerint sózzuk. Alaposan elkeverjük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 732
- Feltöltés dátuma: 2022. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Ha találunk nyár elején friss, leveles céklát, ragadjuk meg az alkalmat, és készítsük el az ukrán töltött céklalevél alábbi, kenyeres verzióját. Fokhagymás, kapros, joghurtos szósszal, vagy valamilyen főétel mellett köretként isteni.