r
Nosalty Logó

Kenyérrel töltött céklalevél (holubtsi)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Kenyérrel töltött céklalevél (holubtsi)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött levelekhez

A joghurtos öntethez

540
Kalória
16.4g
Fehérje
97.5g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
525.5g
Víz
35.6g
Koleszterin
17.3g
Rost
39.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A töltött levelekhez

A joghurtos öntethez

Összesen 540 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A töltött levelekhez

A joghurtos öntethez

Összesen 6499 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A töltött levelekhez

A joghurtos öntethez

Összesen 57 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 540 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.7 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16886.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1452 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1727 mg
  • Foszfor
    3594 mg
  • Nátrium
    9699 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1170.3 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    208 mg

Víz

  • Összesen
    6306.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7698 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 6499 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 57 kcal

Elkészítés

A töltött levelekhez

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Hozzáöntjük a vizet, tojást, olvasztott, hideg vajat és a felfuttatott élesztőt.
  2. Ruganyos tésztát gyúrunk, majd lisztezett felületen 10 percig dolgozzuk, amíg sima felületű nem lesz. Kendővel letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Míg kel a tészta, megmossuk a céklaleveleket, és levágjuk a vastag szárukat. Egy nagy lábasban vizet forralunk, majd fél percre beleengedjük a leveleket. Utána kihalásszuk, és rögtön leöblítjük hideg vízzel.
  4. Leterítünk egy konyharuhát a pultra, majd ráhelyezzük egyesével a leveleket. Egy másik konyharuhával letakarjuk, és felitatjuk a nedvesség nagy részét.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd diónyi gombócokat vágunk le belőle. Ovális hurkákat formázunk, majd a céklalevelek aljára helyezzük őket. A leveleket felcsavarjuk, a szélüket viszont nem hajtjuk be.
  6. Egy sütőbe is tehető lábas aljába helyezünk néhány be nem tekert levelet. Erre jöhet az első réteg tésztás levéltekercs. A vajat felolvasztjuk, majd lekenjük vele a tekercsek tetejét. Tovább rétegezzük a tekercseket, minden réteget alaposan megkenve vajjal. Amikor megtelt a lábas, a tetejére további leveleket helyezünk. Majd letakarjuk fóliával, és nagyjából 30 percig hagyjuk kelni a tekercseket.
  7. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra. A lábasunk tetejét megkenjük olvasztott vajjal. Levesszük a fóliát a tekercsekről, és rájuk tesszük a fedőt. Betesszük a sütőbe, és 60 percig sütjük.
  8. Miután megsültek, a tekercseket óvatosan tányérra szedjük. Kapros-fokhagymás joghurttal tálaljuk.

A joghurtos öntethez

  1. A joghurtot egy tálba tesszük, majd belereszeljük a fokhagymát, beletesszük az aprított kaprot, és ízlés szerint sózzuk. Alaposan elkeverjük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha találunk nyár elején friss, leveles céklát, ragadjuk meg az alkalmat, és készítsük el az ukrán töltött céklalevél alábbi, kenyeres verzióját. Fokhagymás, kapros, joghurtos szósszal, vagy valamilyen főétel mellett köretként isteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!