r
Nosalty Logó

Kemencében sült házikenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kemencében sült házikenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1604.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6416.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    4311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    413 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 3751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kovász készítése:
  2. Az élesztőt kevés langyos vízben felolvasztjuk, a liszt egyharmadát beleöntjük és összekeverjük.
  3. Annyivizet öntünk hozzá, hogy galuska sűrűségű, simára kidolgozott legyen.
  4. Letakarjuk ruhával, még egy párnát is teszünk rá, és minimum 6 órát pihentetjük.
  5. Kenyértészta készítése:
  6. kevés langyos vízbe beletesszük a sót, a főtt krumplit és hozzáöntjük a kovászhoz. A kovászt széjjelszedjük, hogy ne legyen egyben és hozzáöntjük a maradék lisztet.
  7. Összegyúrjuk és annyi langyos vizet öntünk még hozzá, hogy a kelt tésztánál keményebb állagú legyen.
  8. Ha összeállítottuk a tésztát nekilátunk dagasztani. Mindaddig dagasztjuk, míg a tészta a kezünktől és a táltól kezd elválni. Liszttel gyengén megszórjuk és letakarjuk, legalább 2 óráig kell meleg helyen keleszteni.
  9. Amikor már félig megkelt a tészta, begyújtunk a kemencében. Ha elégett a tűz, akkor szakajtóba ruhát teszünk és megszórjuk liszttel, ebbe tesszük a kiszakajtott cipókat, letakarjuk ruhával és még fél óráig kelni hagyjuk.
  10. Addig előkészítjük a kemencét, a parazsat kihúzzuk, a kemence alját kipemeteljük.
  11. A szakajtóból a kenyereket sütőlapátra tesszük, a tetejüket bevágjuk, hogy sütés közben szépen kinyíljanak, és gyorsan megmosdatjuk langyos vízben, majd a kemencében egymás mellé sorban berakjuk.
  12. A kemenceajtót és a huzatot elzárjuk, 1 órát sütjük.
  13. Ha megsült, kiszedjük, az alját leseperjük és megmosdatjuk vízzel.
  14. Kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 60118
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 18.

Receptkategóriák

Jól ki kell dolgozni, dagasztani a tésztát, és csak akkor tegyük a sütőbe vagy a kemencébe, ha a szakajtóban megkelt. Vigyázzunk, hogy  túl se kelesszük, mert akkor nem lesz magas a kenyerünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...