r
Nosalty Logó

Kelt húsvéti nyuszik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Kelt húsvéti nyuszik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 2417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, 0,7 dl langyos tejet és 2 ek. lisztet, meleg helyen felfuttatjuk.
  2. Tálba szitáljuk a megmaradt lisztet csipet sóval.
  3. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot és a tejet. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, citrom reszelt héját, felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, majd lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Nagyobb és kisebb pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk, zsírral kikent tepsibe tesszük (nagyobb a teste, kisebb a feje).
  5. Tésztából veszünk el, nagyon pici adagokból készítjük el a fülüket, lábukat és az orrukat. Egész borsszem a szemük.
  6. Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 411
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt húsvéti nyuszik
Salamon Csilla 1203 recept

Tudom, nem a legszebb nyulak lettek. :))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...