r
Nosalty Logó

Kelkáposztás-gombás leveles tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelkáposztás-gombás leveles tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 607 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2160.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2461 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 2427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, hagyjuk felengedni.
  2. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, majd kilisztezzük.
  3. A káposztát kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A felszelt káposztát az olajon - lassú tűzön, nehogy leégjen - megpároljuk. Ha ekkor tesszük rá a sót, hamarabb összeesik. Egy nagyon kevés vizet öntsünk alá.
  5. Hozzáadjuk az őrölt köményt.
  6. Közben a megmosott gombát felszeleteljük. (Én szárával együtt először félbe, majd pedig keresztben csíkokra vágtam.)
  7. Amikor már látszik a káposztán, hogy majdnem megpárolódott, hozzáadjuk a gombát. Megborsozzuk.
  8. A fokhagymát vékony csíkokra szelve hozzáadjuk.
  9. Amikor megpárolódtak a zöldségek (Nem baj, ha a káposzta egy kicsit ropogós marad, a sütőben még úgyis kap hőt.), elzárjuk a tüzet alatta.
  10. A tésztát a megfelelő méretre nyújtjuk.
  11. A tűzálló tálba terítjük úgy, hogy minden irányba annyira lógjon túl a tál szélén, hogy a töltelék betöltése után be tudjuk takarni vele az egészet.
  12. Ráhalmozzuk a káposztás gombát.
  13. Csipet sóval felverünk egy tojást, hozzáadjuk a szójajoghurtot, és szerecsendiót reszelünk bele.
  14. Ezt a keveréket rákanalazzuk a töltelékre, majd ráhajtogatjuk a tésztát.
  15. Előmelegített sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4634
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelkáposztafőzelék helyett valami újdonságot akartam kitalálni, amihez felhasználhatom a hűtőmben várakozó fél kelkáposztát. MIvel a leveles tészta nagy rajongója vagyok, így ezt találtam ki. Másnap ebédre szántam, de már tízórai lett belőle, nem bírtam kivárni az ebédidőt :)! Kollégáim szívesen fogadták, nekik is ízlett. Aránylag gyors, változatossá teszi a kelkáposzta felhasználását. Leírni az elkészítését tovább tartott, mint elkészíteni :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...