r
Nosalty Logó

Kekszes-málnakrémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kekszes-málnakrémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A puncs krémhez

További hozzávalók

Összesen 1290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A puncs krémhez

További hozzávalók

Összesen 5161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A puncs krémhez

További hozzávalók

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 1290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4928.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    1502 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1606 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1965 micro
Összesen 5161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnakrémhez

A puncs krémhez

További hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel. Majd hozzáadjuk az olajat, a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport. Ezt tovább keverjük robotgéppel.
  2. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
  3. Megcsináljuk a pudingot a szokásos módon, csak 5 helyett 4 deciből. Ha kész, hagyjuk jól kihűlni, majd robotgéppel belekeverjük a vajat.
  4. Elkészítjük a málnakrémet. A málnát ízlés szerinti cukorral összemelgítjük, majd a tejszínnel kikevert lisztet hozzáöntjük, és addig kavargatjuk, amíg sűrűsödni nem kezd. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  5. Miután a piskótát is hagytuk hűlni, rákenjük a pudingos krémet. Erre jön egy sor háztartási keksz. Majd erre rákenjük a málnás krémet, amire szintén egy sor keksz jön.
  6. A tetejét olajjal gőz fölött felolvasztott csokival fedjük be.
  7. Pár órára vagy egy estére hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17319
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hirtelen jött ötletként született meg a süti receptje :).

Hozzávalók

A piskótához

A málnakrémhez

A puncs krémhez

További hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...