Kefirkovászos lángos Tormától
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
67g kovász121 kcal
-
1g só0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
47 kcal
-
142g napraforgó olaj313 kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g kovász364 kcal
-
2g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
28.8g finomliszt105 kcal
-
19.2g kovász35 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
9.6g víz0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
-
40.7g napraforgó olaj90 kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 125.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1514.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 145.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
200 g kovász
-
0.5 kk só
-
1 dl víz
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sóval, azaktív kefíres vadkovász-al és annyi vízzel, hogy közepesen lágy tésztátkapjunk.
- Simára keverjük, majd letakarvapihentetjük 15-30 percet.
- A pihentetés utánfényesre dagasztjuk, majda kiolajozott tálbanlefedve, langyos helyen kelesztjük 8-10órát.
- Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és ízlés szerint fokhagymás-petrezselymestejföllel, sajttal kínáljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 28948
- Feltöltés dátuma: 2013. április 08.
Ajánló
Lehetséges, hogy a kefírrel való erjesztés jobban megkívánja a langyos helyen való erjesztést. Ez a mostani kovászom 2 napig "szédelgett", nem igazán indult be. Ekkor nyakon vágtam 2 ek joghurttal, majd langyos helyre tettem, mert valószínű nem szerette a jelenlegi 18-20 fokot. Ezután beindult, mint egy gyorsvonat! :) A tésztát lehet este dagasztani és reggel sütni, vagy reggel dagasztani és este sütni. A 15-30 perces pihentetést a vadkovászos okosok ajánlják; a kis pihenő alatt a liszt ellazul, így könnyebb a tésztát kidolgozni. Ha nincs időnk, dagaszthatunk azonnal. A kelesztési idő pedig rugalmasabb, mint az élesztős tésztánál; az élesztős hamar kel és könnyen túlkelhet. A vadkovászos lassan kel, és nagyobb az idő-intervallum az ideális sütéshez. Kezdetben a legtöbben "alul-kelesztjük és alul-sütjük" a vadkovászos tésztákat; tehát adjunk elég időt a kelesztéshez és a sütéshez is! Az első kelesztésnél mindig duplájára kelesszünk, bármilyen hosszú ideig tart! A langyos hozzávalók, a langyos környezet az ideális.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Mindig ropogós, puha-paplanosak a lángosaim, mert mi így szeretjük, de most kíváncsi voltam a kefírkovászos variációra, mert a kefíres vadkovász különlegesen selymes állagot produkált az előzőleg sütött, friss-bazsalikomos kenyeremnél. Nem csalódtam; a tészta már kelesztéskor is fényes, könnyű, "selyem-paplanos" volt; a kisült lángosok pedig kívül ropogósak lettek (kevésbé ropogós, mint az élesztővel-vízzel készült), óriási-lyukacsos, puha belsővel. Ezután mindig így fogom sütni!