r
Nosalty Logó

Kefirkovászos lángos Tormától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Kefirkovászos lángos Tormától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
vadkovászos
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 244 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, azaktív kefíres vadkovász-al és annyi vízzel, hogy közepesen lágy tésztátkapjunk.
  2. Simára keverjük, majd letakarvapihentetjük 15-30 percet.
  3. A pihentetés utánfényesre dagasztjuk, majda kiolajozott tálbanlefedve, langyos helyen kelesztjük 8-10órát.
  4. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és ízlés szerint fokhagymás-petrezselymestejföllel, sajttal kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28948
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Ajánló

Lehetséges, hogy a kefírrel való erjesztés jobban megkívánja a langyos helyen való erjesztést. Ez a mostani kovászom 2 napig "szédelgett", nem igazán indult be. Ekkor nyakon vágtam 2 ek joghurttal, majd langyos helyre tettem, mert valószínű nem szerette a jelenlegi 18-20 fokot. Ezután beindult, mint egy gyorsvonat! :) A tésztát lehet este dagasztani és reggel sütni, vagy reggel dagasztani és este sütni. A 15-30 perces pihentetést a vadkovászos okosok ajánlják; a kis pihenő alatt a liszt ellazul, így könnyebb a tésztát kidolgozni. Ha nincs időnk, dagaszthatunk azonnal. A kelesztési idő pedig rugalmasabb, mint az élesztős tésztánál; az élesztős hamar kel és könnyen túlkelhet. A vadkovászos lassan kel, és nagyobb az idő-intervallum az ideális sütéshez. Kezdetben a legtöbben "alul-kelesztjük és alul-sütjük" a vadkovászos tésztákat; tehát adjunk elég időt a kelesztéshez és a sütéshez is! Az első kelesztésnél mindig duplájára kelesszünk, bármilyen hosszú ideig tart! A langyos hozzávalók, a langyos környezet az ideális.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig ropogós, puha-paplanosak a lángosaim, mert mi így szeretjük, de most kíváncsi voltam a kefírkovászos variációra, mert a kefíres vadkovász különlegesen selymes állagot produkált az előzőleg sütött, friss-bazsalikomos kenyeremnél. Nem csalódtam; a tészta már kelesztéskor is fényes, könnyű, "selyem-paplanos" volt; a kisült lángosok pedig kívül ropogósak lettek (kevésbé ropogós, mint az élesztővel-vízzel készült), óriási-lyukacsos, puha belsővel. Ezután mindig így fogom sütni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...