r
Nosalty Logó

Kefíres párolt zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kefíres párolt zöldség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1781 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1392.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    541 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    7122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4497 micro
Összesen 889 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss zöldségeket megtisztítjuk, és földaraboljuk.
  2. Egy jénai tálat megkenünk margarinnal, beleöntjük a megmosott és földarabolt friss és fagyasztott zöldségeket.
  3. Megszórjuk mediterrán ételízesítővel. Leöntjük a kefirrel.
  4. A tálat letakarjuk alufóliával, és puhára pároljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6775
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Épp a keményítő nap következett a 90 napos diétámban. Fogalmam sem volt mit egyek, a fagyóban volt brokkoli és karfiol, a kamrában pedig sárgarépa, krumpli és karalábé. A hűtőben egy nagy pohár kefir. Ez lett belőle. Nekem nagyon ízlett és 1,5 éves kisfiamnak is. Azóta nálunk ez a recept rendszeresen készül, hol több, hol kevesebb zöldségből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...