Kávés narancslikőr
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
157
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1572
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
157
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 761.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 661 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 735 micro
Összesen
1572
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
123
kcal
Elkészítés
- Fogok egy ötliteres befőttes üveget. Kisebbel nem érdemes, mert eléggé fogy. Az üveg aljára nagyjából egy ujjnyi vastagon barna nádcukrot szórok, abból az igazi, kávésan melaszos fajtából.
- Ezt követően gondos mérlegelés után kiválasztok három akkora narancsot, ami még egészben átfér majd az üveg száján. Az egyiket megtűzdelem olyan 25-30 szem kávéval, a többit néhány helyen finoman bemetszem, de úgy, hogy a héját ne vágjam át teljesen. Egyébként akár az összes narancsot megtűzdelhetjük kávéval attól függően, hogy inkább a kávé, vagy inkább a narancs ízét szeretnénk hangsúlyozni.
- Ha kész, mehetnek az üvegbe, amit utána feltöltök az almapálinkával.
- Végül lezárom az üveget, és négy hétig elfelejtem, hogy össze tudjanak érni az ízek.
- Amikor beért, akkor átköltöztetem egy szép üvegbe. A narancsokat eldobom, vagy a nagyon bátrak meg is ehetik, de akkor utána már nem nagyon kell programot tervezni.
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 19402
- Feltöltés dátuma: 2009. július 31.
Ajánló
Fotó itt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Íme a legújabb kedvenc alkoholom. Mindez persze nem jöhetett volna létre, ha családunk egyes tagjai nem készítettek volna megszállott aprólékossággal kitűnő minőségű almapálinkát (azaz: alma egyenként kiválogat, kicsit hibás félredob, majd az almákat nem darál, hanem egyenként reszel a cefrébe, stb.), megint más tagok pedig nem találnak egy remek kis receptet némi narancs és kávé igénybevételével. Ja igen, miért almapálinka? Mert az az egyik legsemlegesebb ízű, így nem fog bezavarni a narancslikőrben. Gasztroajándéknak sem utolsó.