Kávés-diós-gesztenyés háromszögek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
4 kcal
-
49 kcal
A krémhez
-
11g margarin80 kcal
-
11g porcukor43 kcal
-
17g gesztenyemassza30 kcal
-
18g kekszmorzsa74 kcal
-
9g dió57 kcal
-
2g tej1 kcal
-
1g rum3 kcal
A díszítéshez
-
11g tejcsokoládé59 kcal
-
8 kcal
-
11g cukormáz38 kcal
Összesen
605
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
10g instant kakaópor38 kcal
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
A krémhez
-
100g margarin717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
150g gesztenyemassza269 kcal
-
160g kekszmorzsa670 kcal
-
78g dió510 kcal
-
20g tej11 kcal
-
10g rum23 kcal
A díszítéshez
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
71 kcal
-
100g cukormáz346 kcal
Összesen
5447
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
20.7g tojás26 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0.6g instant kakaópor2 kcal
-
28 kcal
A krémhez
-
6.3g margarin45 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
9.4g gesztenyemassza17 kcal
-
10g kekszmorzsa42 kcal
-
4.9g dió32 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
0.6g rum1 kcal
A díszítéshez
-
6.3g tejcsokoládé34 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
6.3g cukormáz22 kcal
Összesen
341
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
605
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.7 g
Zsír
-
Összesen 210.2 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 1103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3439.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 1251 mg
-
Nátrium 1191 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 788.7 g
-
Cukor 470 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 315.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 974 mg
-
Retinol - A vitamin: 1292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1501 micro
Összesen
5447
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
A krémhez
-
10 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
15 dkg gesztenyemassza
-
160 g kekszmorzsa
-
10 ml rum
A díszítéshez
-
10 dkg tejcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojás fehérjét jó kemény habbá felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot.
- A tűzhelyet begyújtjuk.
- Az elkevert tojássárgájához hozzákeverjük kézi habverővel óvatosan a tojásfehérje habot.
- Ehhez a masszához keverjük a liszt-instant kávé-instant kakaó keveréket, és óvatosan összeforgatjuk (ne keverjük nagyon sokáig).
- A masszát a tepsibe a kenőkéssel elsimítjuk, majd a sütőbe rakjuk.
- Amíg a tészta sül,a krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük.
- Ha a krém már habos, a felengedett gesztenyemasszát hozzáadjuk.
- A gesztenyés krémhez adjuk a darált kekszet és diót, rumot, illetve annyi tejet hogy könnyen kenhető krémet kapjunk ( de ne túl sok tejet, nehogy folyós legyen).
- A megsült piskótáról melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és ezt a felét megkenjük a barack lekvárral.
- A tészta széleit levágjuk, és hosszában 3 egyenlő részre vágjuk a piskótát
- Ha kihűlt a piskóta, megtölthetjük akrémmel (a betöltés után 1-2 órára helyezzük hűtőbe - így könnyebb szeletelni)
- A kapott piskótatéglalapot 4-5 cm-es szeletekre vágjuk, majd ezeket a kis szeletkéket átlósan elvágjuk (háromszögeket kapunk). A maradék rész a jutalmunk, vagy éppen azé a családtagé, aki a konyhában somfordál.
- A díszítéshez a tábla csokit gőz felett megolvasztjuk, és kb. 1 ek. olajjal elkeverjük.
- A csoki felét sütőpapírra,keskeny, de hosszú téglalap formára öntjük, majd folyamatosan ellenőrizzük a csoki folyósságát (azaz, 1 kiskanállal a csoki megérintjük, és ha az érintés helyén a csoki "csúcsosodik", akkor jó)
- Tehát, ha a csoki már nem folyik, de még nem szilárdult meg, akkor sordófára fektetjük a csokis sütőpapírt, és dermedésig pihentetjük, és a sordófát kitámasztjuk, nehogy elguruljon. :)
- A szilárd csokit hosszanti irányban leszélezzük óvatosan, majd kb. 4 cm-ként bejelöljük, és óvatosan háromszög alakú cikkeket vágunk. (ugyanezt a maradék olvasztott csokival is elvégezzük).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 43x33
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 9823
- Feltöltés dátuma: 2011. január 18.
Ajánló
Ebéd után, kávé helyett ;) Kb. 18 szelet lesz belőle
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Skorpió
49 recept
Gesztenyés vajkrémből kiindulva, kicsit gazdagítva született a töltelék (ízlésünk szerint készítsük) Egész kellemes ízharmónia lett belőle. A csokirózsát most próbáltam ki először. Én tejcsokival készítettem, mert nekünk ez ízlik jobban. Először a rózsa sikerült, aztán rövid időn belül lekonyult. Gyúrtam bele még a további "húzogatások" után is keményítőt. Gondolom a tejcsoki miatt is kellett bele jóval több keményítő( ill. ez a csoki zsírosabb), mert terülékenyebb volt a massza. A rózsák ezek után már azért sikerültek, de a mai nap folyamán kezdtek kicsit ragacsosak lenni. Ha valaki próbálta már tejcsokival, örülnék, ha megírná a tapasztalatait :)