r
Nosalty Logó

Kávés-diós-gesztenyés háromszögek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Skorpió
Kávés-diós-gesztenyés háromszögek
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

605
Kalória
10.7g
Fehérje
87.6g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
35.1g
Víz
122.6g
Koleszterin
2.2g
Rost
52.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.7 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 5447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojás fehérjét jó kemény habbá felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot.
  2. A tűzhelyet begyújtjuk.
  3. Az elkevert tojássárgájához hozzákeverjük kézi habverővel óvatosan a tojásfehérje habot.
  4. Ehhez a masszához keverjük a liszt-instant kávé-instant kakaó keveréket, és óvatosan összeforgatjuk (ne keverjük nagyon sokáig).
  5. A masszát a tepsibe a kenőkéssel elsimítjuk, majd a sütőbe rakjuk.
  6. Amíg a tészta sül,a krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük.
  7. Ha a krém már habos, a felengedett gesztenyemasszát hozzáadjuk.
  8. A gesztenyés krémhez adjuk a darált kekszet és diót, rumot, illetve annyi tejet hogy könnyen kenhető krémet kapjunk ( de ne túl sok tejet, nehogy folyós legyen).
  9. A megsült piskótáról melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és ezt a felét megkenjük a barack lekvárral.
  10. A tészta széleit levágjuk, és hosszában 3 egyenlő részre vágjuk a piskótát
  11. Ha kihűlt a piskóta, megtölthetjük akrémmel (a betöltés után 1-2 órára helyezzük hűtőbe - így könnyebb szeletelni)
  12. A kapott piskótatéglalapot 4-5 cm-es szeletekre vágjuk, majd ezeket a kis szeletkéket átlósan elvágjuk (háromszögeket kapunk). A maradék rész a jutalmunk, vagy éppen azé a családtagé, aki a konyhában somfordál.
  13. A díszítéshez a tábla csokit gőz felett megolvasztjuk, és kb. 1 ek. olajjal elkeverjük.
  14. A csoki felét sütőpapírra,keskeny, de hosszú téglalap formára öntjük, majd folyamatosan ellenőrizzük a csoki folyósságát (azaz, 1 kiskanállal a csoki megérintjük, és ha az érintés helyén a csoki "csúcsosodik", akkor jó)
  15. Tehát, ha a csoki már nem folyik, de még nem szilárdult meg, akkor sordófára fektetjük a csokis sütőpapírt, és dermedésig pihentetjük, és a sordófát kitámasztjuk, nehogy elguruljon. :)
  16. A szilárd csokit hosszanti irányban leszélezzük óvatosan, majd kb. 4 cm-ként bejelöljük, és óvatosan háromszög alakú cikkeket vágunk. (ugyanezt a maradék olvasztott csokival is elvégezzük).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 43x33

Gesztenyés vajkrémből kiindulva, kicsit gazdagítva született a töltelék (ízlésünk szerint készítsük) Egész kellemes ízharmónia lett belőle. A csokirózsát most próbáltam ki először. Én tejcsokival készítettem, mert nekünk ez ízlik jobban. Először a rózsa sikerült, aztán rövid időn belül lekonyult. Gyúrtam bele még a további "húzogatások" után is keményítőt. Gondolom a tejcsoki miatt is kellett bele jóval több keményítő( ill. ez a csoki zsírosabb), mert terülékenyebb volt a massza. A rózsák ezek után már azért sikerültek, de a mai nap folyamán kezdtek kicsit ragacsosak lenni. Ha valaki próbálta már tejcsokival, örülnék, ha megírná a tapasztalatait :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!