r
Nosalty Logó

Kávés csokitorta fehér csokoládé krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés csokitorta fehér csokoládé krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 2911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5540.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1791 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    1458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 2911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és ezt is a tésztához adjuk.
  3. Hozzáadjuk az 1 dl kávét.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztánkba.
  5. Kerek tortaformában, 180 fokos sütőben, kb. 20-25 percig sütjük.

Krém

  1. A tejet felforraljuk, majd a 2 evőkanál liszttel besűrítjük.
  2. Beleolvasztjuk a kockákra tördelt fehér csokoládét.
  3. Végül 1 teáskanál vanília aromával ízesítjük.
  4. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd a kettévágott tortalap alját megkenjük a krém felével. Rátesszük a tetejét, és a krém másik felével bevonjuk a tortát.

Díszítés

  1. Az étcsokoládét egy ek. margarinnal gőz felett felolvasztjuk.
  2. A tortára simítjuk, és aszalt gyümölcsökkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 912
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szülinapjára készítettem el ezt a tortát. Imádja a kávét és a csokit, így sikerült összehozni egy kávés alapú piskótát csokoládékrémmel. Nagyon finom benne a fehér csokoládé, de természetesen készíthető tej- vagy étcsokoládéból is.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...