r
Nosalty Logó

Kávékrémes bonbon

Júlia
Kávékrémes bonbon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

335
Kalória
1.8g
Fehérje
19.7g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
5.1g
Víz
51.5g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
15.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 2347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    5.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    196.9 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1050 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 602 kcal

Elkészítés

  1. Az étcsokit elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban. Először is a csoki 2/3-ából elveszünk 2-3 kockát, amit félreteszünk. A maradékot felolvasztjuk mikróban, amíg sima nem lesz, majd hozzáadjuk a félretett kockákat (legegyszerűbben így lehet temperálni a csokit). Kikenjük a formákat (lehet ezt ecsettel, én egy kanál hátulját használtam), és egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a csoki kitöltsön minden részt, és a levegőbuborékok kiszabaduljanak, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  2. A töltelékhez először a vajat felolvasztjuk (gőz fölött/mikróban/a tűzhelyen alacsony hőfokon), majd hozzákeverjük a tejszínt is. Összeforrósítjuk őket, majd hozzáadjuk a fehér csokit és az instant kávét is, és addig kevergetjük, amíg szép sima krém nem lesz az egészből, majd félretesszük hűlni.
  3. Ha a töltelék lehűlt, de még nem dermedt meg (mert megfog), akkor a kis bonbonformákat megtöltjük az elkészült töltelékkel, de ne teljesen a tetejéig, mert akkor nem fogjuk tudni bezárni a bonbonokat, vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon a töltelék.
  4. Hűtőből kivéve, a maradék 1/3 csokit ugyanúgy olvasztjuk fel, mint az előző adagot, majd a bonbonok tetejére húzzuk, ezzel adjuk meg az alját a bonbonoknak, úgyhogy nem kell, hogy tökéletesre sikerüljenek. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.
  5. A bonbonokat a formákból kinyomkodva kis bonbonos papírokba tesszük őket, és a tetejét úgy díszítjük, ahogy jólesik. (Nálam van itthon ilyen ehető glitter, amit kis ecsettel tettem a bonbonok tetejére.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 7 p

Karácsonykor felesleges ajándékok helyett én úgy döntöttem, hogy inkább egy doboz bonbont adok mindenkinek, úgyis mindenki az ételnek örül legjobban a mi családunkban. Csináltam vagy 6 különböző féle bonbont (4 napig dolgoztam rajtuk, és még mindig folyamatban van egy), de minden percét élveztem. Viszont még a plafonról is a csokit vakartam a végére, valahogy nem tudok csokival szépen dolgozni.  Na, szóval ez az egyik recept, amit használtam.

További receptek

Répatortagolyó

Vegán és vegetáriánus módon is elkészíthetők ezek az év minden szakában igazi felfrissülést hozó répás golyók. Most nyáron igazán érdemes kipróbálni, nem zavar be a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...