r
Nosalty Logó

Kavart mézes mascarpone krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Kavart mézes mascarpone krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

1803
Kalória
25g
Fehérje
147g
Szénhidrátok
125.8g
Zsír
122.2g
Víz
381g
Koleszterin
1.8g
Rost
99g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    503.3 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2499.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.8 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    488.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 7212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 364 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A mézet egy tálban mérjük, hozzáadjuk a vajat és csendes lángon összeolvasztjuk. Amikor a vaj felolvadt, félrehúzzuk a lángról ( különben kifut), hozzáadjuk a szódabikarbónát, elkavarjuk, visszatesszük a lángra és kavarjuk pár percig. Félretesszük, hogy hűljön.
  2. A 4 tojást a cukorral fehéredésig kavarjuk, hozzáadjuk a csipet sót és vékony sugárban öntjük hozzá a szobahőmérsékletre hűlt mézes keveréket. Kanalanként belekavarjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük (25 x 35 cm) és 190 fokon 20- 25 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  3. Amikor a tészta kihűlt a széleit levágjuk, középen hosszába félbevágjuk, majd ezeket vízszintesen is elvágjuk. Így 4 db téglalap alakú lapot kapunk.

Krém

  1. Amíg a tészta sül és kihűl elkészítjük a krémet. 1,5 dl tejszínt felforrósítunk, beletördeljük a csokit és pár perc alatt felolvasztjuk. A vaníliát is hozzáadjuk. Lehűtjük és a hűtőbe tesszük felhasználásig.
  2. A mascarponét habverővel elkavarjuk, hozzáadjuk a lehűlt csokis keveréket és az összes maradék tejszínt. Az egészet habverővel krémesre kavarjuk. A lapokat megtöltjük, a legfelsőt is megkenjük. A levágott tésztaszéleket aprítógépben felaprítjuk és tetszés szerint megszórjuk a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!