r
Nosalty Logó

Kavart almás másként

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Kavart almás másként
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5601.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2436 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.4 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1223 micro
Összesen 4557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, meglocsoljuk citromlével.
  2. A tojásokat a kristálycukorral habosra felverjük.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tojásokhoz vegyítjük, hozzáadjuk a fahéjat, a citrom reszelt héját és a reszelt almát.
  4. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amikor megsült, forrón megkenjük lekvárral. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét, és levéve addig kevergetjük, míg elolvad, majd a piskótára simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1754
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 27.

Ajánló

A lekvár nagyon jó ízt ad a süteménynek, a csokoládéval meg tökéletes lett, a színes cukorkával meg mutatósabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Már többször néztem az almás kavart sütemény recepteket, de valami miatt sosem készítettem el. Idén sok az almánk, és mivel nem volt permetezve, hamar rohadni kezd. Rászántam magam, és ma elkészítettem. Ami egyszerű, az is lehet nagyon finom! Ezután többször is elkészítem, mert nagyon finom lett, férjemnek nagyon ízlett, de nekem is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...