Kavart almás másként
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
570
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
4557
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
570
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 166.3 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 951 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5601.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1218 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 2436 mg
-
Nátrium 1295 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 703.4 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 596.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1010 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 640 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1223 micro
Összesen
4557
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát megpucoljuk, lereszeljük, meglocsoljuk citromlével.
- A tojásokat a kristálycukorral habosra felverjük.
- A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tojásokhoz vegyítjük, hozzáadjuk a fahéjat, a citrom reszelt héját és a reszelt almát.
- Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
- Amikor megsült, forrón megkenjük lekvárral. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét, és levéve addig kevergetjük, míg elolvad, majd a piskótára simítjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1754
- Feltöltés dátuma: 2015. október 27.
Ajánló
A lekvár nagyon jó ízt ad a süteménynek, a csokoládéval meg tökéletes lett, a színes cukorkával meg mutatósabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Már többször néztem az almás kavart sütemény recepteket, de valami miatt sosem készítettem el. Idén sok az almánk, és mivel nem volt permetezve, hamar rohadni kezd. Rászántam magam, és ma elkészítettem. Ami egyszerű, az is lehet nagyon finom! Ezután többször is elkészítem, mert nagyon finom lett, férjemnek nagyon ízlett, de nekem is!