r
Nosalty Logó

Kaszinótojás light

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Cesill
Kaszinótojás light
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 439 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő, sós vízben feltesszük a karfiolt főni. Én jelenleg mirelit karfiolt használtam, annak kellett kb. 20 perc, amíg teljesen puhára főtt.
  2. Szintén bő vízben feltesszük a tojásokat főni. Ha hűtőből vesszük ki, hideg vízbe tegyük, a tűzhely legkisebb rózsájára, legkisebb lángra. Tovább fog tartani, míg felforr, de így még nem repedt ki tojásom főzés közben. Forrástól számított 10 percig főzzük.
  3. A karfiolt leszűrjük, a tojásokat megpucoljuk.
  4. A tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kiszedjük, de csak kettőnek a sárgáját használjuk fel.
  5. Késes turmixba tesszük a két tojás sárgáját, a karfiol egy részét, a tormát és a mustárt. (Aki szintén diétázik, kávédarálón daráljon le mustármagot, és azt tegye bele.) Több karfiol hozzáadásával tudjuk hígítani, ha túl sűrű lenne.
  6. A tojások sárgájának helyére töltjük a krémet, és hűtőben hagyjuk kicsit megkeményedni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2507
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 08.

Ajánló

Egy nagyon kevés majonézzel tudjuk krémesíteni, ha túlzásba vittük a karfiolt, de ha diétázunk, inkább hagyjuk el!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaszinótojás light
Cesill 4 recept

Jó néhány hete diétán vagyok, súlycsökkentés a célom. Húsvétra okoskodtam ki ezt a receptet, alapja a jól megszokott, főtt krumplival dúsított kaszinó receptje volt, csak kicsit diétásabbra vettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...