r
Nosalty Logó

Kárpátok szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Kárpátok szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

1331
Kalória
21.2g
Fehérje
122g
Szénhidrátok
83.5g
Zsír
131.4g
Víz
521.7g
Koleszterin
1.7g
Rost
59.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 1331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 5323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    333.8 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3158.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    525.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2884 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1696 micro
Összesen 5323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. Egy nagyobb lábasba tesszük a vizet és a vajat. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni. Amikor a vaj elolvadt a forró vízben, apránként belekeverjük a sütőporos, sózott lisztet. Masszív, összeállt tésztát kell kapnunk. Egy kicsit még kevergetjük a tűzön.
  2. Levesszük a tűzről, majd egy kicsit hűlni hagyjuk és amikor már langyos, egyenként beledolgozzuk a tojásokat egy kézi robotgép segítségével.
  3. Egy nagyobb sütőlemezt (34x37 cm) kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belesimítjuk az égetett tésztát. Itt-ott kis kiemelkedéseket formázunk, nyomatokat hagyunk rajta. Előmelegített sütőben megsütjük. Gyönyörű dimbes-dombos tésztalapot kell kapnunk!
  4. A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, és félretesszük.

krémhez

  1. Egy nagyobb fazékban a tojások sárgájával elkeverjük a cukrokat. Fokozatosan hígítjuk a tejjel, és adagoljuk hozzá a keményítővel elkevert lisztet. Ezután gyenge tűzön elkezdjük melegíteni, majd emelve a hőfokot, folytonos keverés mellet besűrítjük. Nagyon sűrű lesz! Ha kész, teljesen kihűtjük.
  2. A vajat kézi robotgéppel habosra keverjük, majd a vaníliás házi pudingot apránként adagolva a robotgéppel beledolgozzuk.
  3. A félbevágott tésztalap egyik dimbes-dombos felére rámerjük a krémet, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután rátesszük a tésztalap másik felét. Egy rövid időre (kb. 30 perc) hűtőbe tesszük a süteményt, hogy a krém szilárduljon egy kicsit.
  4. Amikor kivesszük a hűtőből, gazdagon megszórjuk porcukorral. Ekkor fog a sütink hasonlítani a Kárpátok hófödte csúcsaira. Négyzetekre vágva tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x37

Mind látványra, mind ízre fantasztikus! Gyermekemet idézve: - Anya, király ez a süti!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!