Kárpátok szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
tésztához
-
58g víz0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
krémhez
-
40g cukor155 kcal
-
175g tej98 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
76 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
19 kcal
-
63g vaj448 kcal
tetejére
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
1331
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
tésztához
-
230g víz0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
krémhez
-
160g cukor619 kcal
-
700g tej392 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
305 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g vaj1793 kcal
tetejére
-
28g porcukor108 kcal
Összesen
5323
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
tésztához
-
10.9g víz0 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
13g tojás16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
krémhez
-
7.6g cukor29 kcal
-
33.1g tej19 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
3.8g kukoricakeményítő14 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
11.8g vaj85 kcal
tetejére
-
1.3g porcukor5 kcal
Összesen
252
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 83.5 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 522 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 789.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 131.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 733 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 721 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 424 micro
Összesen
1331
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.7 g
Zsír
-
Összesen 333.8 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2087 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3158.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 1114 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 978 mg
-
Nátrium 774 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 487.9 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 525.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2934 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 286 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 1129 mg
-
Retinol - A vitamin: 2884 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1696 micro
Összesen
5323
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
100 g vaj
-
150 g finomliszt
-
4 csipet sütőpor
-
5 csipet só
krémhez
-
160 g cukor
-
80 g finomliszt
-
80 g kukoricakeményítő
-
2 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
tetejére
Elkészítés
tésztához
- Egy nagyobb lábasba tesszük a vizet és a vajat. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni. Amikor a vaj elolvadt a forró vízben, apránként belekeverjük a sütőporos, sózott lisztet. Masszív, összeállt tésztát kell kapnunk. Egy kicsit még kevergetjük a tűzön.
- Levesszük a tűzről, majd egy kicsit hűlni hagyjuk és amikor már langyos, egyenként beledolgozzuk a tojásokat egy kézi robotgép segítségével.
- Egy nagyobb sütőlemezt (34x37 cm) kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belesimítjuk az égetett tésztát. Itt-ott kis kiemelkedéseket formázunk, nyomatokat hagyunk rajta. Előmelegített sütőben megsütjük. Gyönyörű dimbes-dombos tésztalapot kell kapnunk!
- A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, és félretesszük.
krémhez
- Egy nagyobb fazékban a tojások sárgájával elkeverjük a cukrokat. Fokozatosan hígítjuk a tejjel, és adagoljuk hozzá a keményítővel elkevert lisztet. Ezután gyenge tűzön elkezdjük melegíteni, majd emelve a hőfokot, folytonos keverés mellet besűrítjük. Nagyon sűrű lesz! Ha kész, teljesen kihűtjük.
- A vajat kézi robotgéppel habosra keverjük, majd a vaníliás házi pudingot apránként adagolva a robotgéppel beledolgozzuk.
- A félbevágott tésztalap egyik dimbes-dombos felére rámerjük a krémet, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután rátesszük a tésztalap másik felét. Egy rövid időre (kb. 30 perc) hűtőbe tesszük a süteményt, hogy a krém szilárduljon egy kicsit.
- Amikor kivesszük a hűtőből, gazdagon megszórjuk porcukorral. Ekkor fog a sütink hasonlítani a Kárpátok hófödte csúcsaira. Négyzetekre vágva tesszük asztalra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 34x37
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 11782
- Feltöltés dátuma: 2017. április 25.
Ajánló
Ha kivajazott tepsiben sütjük a tésztát, akkor könnyebb kiemelni a tepsiből, nem sérül. Amennyiben nincs ekkora sütőlemezünk, akkor két részletben kell megsütni. Frissen a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Mind látványra, mind ízre fantasztikus! Gyermekemet idézve: - Anya, király ez a süti!