Karfiolpüré ahogy Márti készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
170g karfiol17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
17g vaj120 kcal
Összesen
137
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
510g karfiol51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
410
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
91.1g karfiol9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
Összesen
73
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
137
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 195.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
410
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
1 kis fej karfiol
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fehér bors
-
1 csipet szerecsendió
-
50 g vaj
Elkészítés
- A karfiolt "fejekre" bontjuk, megtisztítjuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, minden része megpuhuljon.
- Főzés után jól lecsepegtetjük, hogy később ne legyen annyira híg a püré.
- Aprítógépbe tesszük, a fűszereket is itt adjuk hozzá, pürésítjük. Ha a mennyiség meghaladja a gépünk kapacitását, a végén ízesítsük, és ne minden adagnál.
- A karfiol mennyiségéhez igazítva kevés vajat teszünk bele.
- Köretként tálalhatjuk krumplipüré helyett.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 10949
- Feltöltés dátuma: 2013. február 04.
Ajánló
Amihez a szokásos (rizs, burgonya) köretet tálalnánk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A szénhidrátot próbálom csökkenteni az étrendemben. Burgonya helyett karfiolból csinálom a pürét. Akár simán hús nélkül is lehet enni.