Karfiolos sabji sárga rizzsel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mtina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
350g karfiol35 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
88g tejföl173 kcal
Összesen
1503
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Összesen
3008
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
30.1g karfiol3 kcal
-
17.2g burgonya10 kcal
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
7.3g napraforgó olaj65 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
-
8.6g rizs31 kcal
-
21.5g víz0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
7.5g tejföl15 kcal
Összesen
130
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 107.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 787.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 640.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 744 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5954 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
1503
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 214.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1574.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 677 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1280.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1488 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 705 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11909 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 407 micro
Összesen
3008
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej karfiol
-
4 közepes db burgonya
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 dl napraforgó olaj
-
5 dl víz
-
1 kávéskanál római kömény
-
1 kk bors
-
1 kk kurkuma
-
gyömbér ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
garam masala ízlés szerint
-
175 g tejföl
Elkészítés
- A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira szedjük. A répát és a krumplit megpucoljuk, és nagyjából azonos ˝kockákra˝ daraboljuk őket. Nagyon fontos, hogy mindent, amit megmosunk, nagyon csöpögtessünk le! A darabolás utolsó szakaszánál már forrósíthatunk annyi olajat egy serpenyőben, amennyi nagyjából befedi majd a zöldségeket.
- Ha minden zöldséget feldaraboltunk, és már az olaj is forró, elkezdjük kisütni őket. Először a krumplival és a sárgarépával szoktam kezdeni, mert több idő kell nekik a megsüléshez, és lassabban hűlnek ki, mint a karfiol. Ha megsültek, papírral kibélelt tálba vagy tálas szűrőbe szedjük őket, hogy lecsepegjen róluk az olaj.
- Mikor már a karfiolt sütjük, feltesszük főni a rizst, amihez én egy kevés kurkumát szoktam adni. Ettől szép sárga színe lesz, ráadásul számos jótékony hatással is bír.
- Egy másik nagyobb serpenyőben, vagy annak hiányában egy lábasban felolvasztunk egy kevés margarint/vajat (a hozzáértők itt eredetileg ghít, vagyis tisztított vajat szoktak használni), hozzáadunk egy kiskanálnyi római köményt (annak hiányában sima őrölt köményt), amit barnára pirítunk, majd hozzáadunk szintén egy kiskanálnyit a következőkből: hing, bors, kurkuma. Ezeket együtt még 10-15 másodpercig pirítjuk (nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le!), majd levesszük a tűzről, és beleteszünk egy keveset a következőkből: koriander, gyömbér, garam masala (elhagyható), petrezselyem. Ezeket jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a keverékhez a tejfölt, visszatesszük a tűzre és simára keverjük.
- Ebbe a keverékbe tesszük bele a már megsült, lecsepegtetett zöldségeket, amiket jól elkeverünk a fűszeres masszával. Egy kicsit hagyjuk állni, így a sült zöldségek kicsit megszívják magukat a tejföllel, amitől sokkal finomabbak lesznek. A kész sabjit a sárga rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7900
- Feltöltés dátuma: 2012. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mtina
4 recept
Ezt az ételt a párom és a barátai szokták készíteni karácsony környékén közös ebédre. Senki ne ijedjen meg a hazánkban nem szokványos fűszerektől, mert mindegyik beszerezhető, és egyiknek sincs horrorisztikus ára.