r
Nosalty Logó

Karfiolkrémleves baconchipsszel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Geleva
Karfiolkrémleves baconchipsszel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

718
Kalória
23.3g
Fehérje
29.4g
Szénhidrátok
57.9g
Zsír
334.3g
Víz
121.3g
Koleszterin
4.4g
Rost
11.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 4309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    347.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10429.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    2910 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2623 mg
  • Nátrium
    4316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2006 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2441 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    469 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    889 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 4309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, jól megmossuk.Pár rózsát nagyon kicsikre szedünk,félretesszük.
  2. Annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főni az egész fej hagymával és fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval, vegetával ízesítjük.
  3. Amíg puhul, 1x1 cm kockákra vágjuk a zsömlét, kevés olvasztott vajon kis adagokban megpirítjuk. Beletesszük egy kivajazott tepsibe, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített forró sütőbe tesszük. Közbentöbbször átkeverjük, hogy jól elkeveredjen a sajt. Ha rápirult kivesszük a sütőből, de ne takarjuk le, mert nedves lesz.
  4. A bacont 3 cm széles csíkokra szeljük, kevés olajban ropogósra sütjük.
  5. Ha a karfiol megpuhult, kivesszük a hagymát és kézi mixerrel pürésítjük.
  6. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a mini karfiolokat. Ha kell utána ízesítünk. Csak addig főzzük, míg a karfioldarabocskák is puhák lesznek.
  7. A kész levest a szalonnaszirmokkal és a zsemlekockákkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Nagyon szeretjük a krémleveseket és próbáltam valami újíást belopni. A baconchipsnek nagy sikere volt, én abból duplán készítettem, mert a leveshez alig maradt. A zsemlekocka mindig nyerő, aki arra jár bekap egyet-kettőt. Így együtt is nagy sikere volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!