r
Nosalty Logó

Kardinális

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kardinális
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tojáshabhoz

A tésztához

Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tojáshabhoz

A tésztához

Összesen 2242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tojáshabhoz

A tésztához

Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1925.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tojáshabhoz

A tésztához

Elkészítés

A tojáshabhoz

  1. Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral.
  2. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és húzzunk egymás mellé 3 csíkot ebből a masszából.
  3. Vízgőz fölött az egész tojásokat verjük fel a cukorral. Keverjük hozzá a lisztet. Töltsük be a fehérjecsíkok közé.
  4. Előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük.
  5. Sütés után húzzuk le róla a papírt. Vágjuk félbe hosszában, és barackízzel ragasszuk össze a két félbevágott részt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28206
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 20.

Ajánló

Barackíz helyett töltheted ízlésednek megfelelő töltelékkel is. Lásd, itt: málnakrém. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom osztrák sütemény. További receptek itt.

Hozzávalók

A tojáshabhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...