r
Nosalty Logó

Kardamomos-körtés süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Morzsácska
Kardamomos-körtés süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4060 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 812 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.7 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.4 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4060 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A körtéket tisztítjuk, félbevágjuk, magházától megszabadítjuk. Körülbelül 1-1,5 cm szélesen hosszában felvágjuk őket. Nagyobb serpenyőben a vajat (50 g) megolvasztjuk, majd a körtecsíkokat és a nádcukrot (1 ek.) belerakva, összeforgatva elkezdjük összesütni (karamellizálni, kb. 15-20 perc).
  2. A puha (200 g) vajat a nádcukorral (150 g) nagyon alaposan eldolgozzuk. A cukros vajba beleöntjük a lisztet, sót, kardamomot, és elkeverjük, majd beleütjük a 4 tojást, és homogén állagúra keverjük. (Ha kis méretű tojásokkal dolgozunk, lehetséges, hogy 5 tojásra lesz szükségünk, viszont a nagyon nagy tojásoknál lehet elég a 3 db. Az állagán látni fogjuk!)
  3. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk (érjen a tetejéig a papír). A karamellizált gyümölcsöt beleborítjuk, egyenletesen szétoszlatjuk. Ráöntjük a tésztát, és egyenletesen eloszlatjuk. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 25-30 percig. Amikor készen van, még forrón kiborítjuk egy tálcára, így a körték felülre kerülnek :) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1914
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kardamomos-körtés süti
Morzsácska 39 recept

Egy főzőesten tanultam.  Könnyű, finom, különleges. Ha épp nincs körte, tökéletes az alma is. Talán egyszer kipróbálom úgy is, hogy az almát még egy kis fahéjjal megbolondítom... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...