r
Nosalty Logó

Kardamomos csokoládékrémes linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Kardamomos csokoládékrémes linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Csokikrém

Összesen 866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Csokikrém

Összesen 5181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Csokikrém

Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.1 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2242 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 5181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

Tészta

Csokikrém

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és folpackba csomagolva, hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  2. Lisztes felületen fél cm-es vastagságúra kinyújtjuk, majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a lyukas linzereket lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk vagdalt dióval.
  3. Előmelegített 200 °C-os sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
  4. A krémmel összeragasztjuk a kihűlt linzereket.

Csokikrém

  1. A krémhez a tojást simára keverjük a cukorral és a kakaóval, majd gőz felett sűrűre főzzük, belekavarjuk a csokoládét, és kihűtjük.
  2. Ezután habosra keverjük a vajjal, és hozzákeverjük a mozsárban összetört kardamom magokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 6583
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kardamomos csokoládékrémes linzer
Judit69 194 recept

Szeretem a linzert, hiszen nagyon egyszerű az elkészítése, és a hagyományos baracklekvárral töltött mellett, most csokikrémmel készült egy kis kardamommal ízesítve.

Hozzávalók

Tészta

Csokikrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...