r
Nosalty Logó

Kardamomos csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kardamomos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 2793 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5786.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    2995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 2793 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A fokhagymát, gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben a kardamomot, fahéjat, babérlevelet, borsot megpirítjuk, majd mozsárban összetörjük.
  3. Hozzáadunk egy kevés himalája sót, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, és egy kevés cukrot. Ezeket a fűszereket elkeverjük a joghurtba, és ebbe pácoljuk 3-4 órára a kettévágott csirkecombokat bőr nélkül.
  4. Egy serpenyőbe kis olajat teszünk, és a bepácolt húsokat beletesszük a páccal együtt.
  5. 200 fokon grill fokozaton mindkét oldalát 10-10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, ráöntjük az alaplevet, a kókusztejet, a felaprított chilit, majd fóliával lefedve további 25-30 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. Rizzsel tálaljuk, korianderzöldet szórunk rá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1933
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kardamomos csirke
Évi néni 1830 recept

Valamelyik nap egy főzőműsorban láttam ezt a receptet elkészíteni egy indiai szakácstól. Már akkor nagyon tetszettek az összetevők, ezért nem haboztam sokáig az elkészítéssel.

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...