r
Nosalty Logó

Karamellkrémes kávétorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Häxa
Karamellkrémes kávétorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

244
Kalória
7.6g
Fehérje
22.3g
Szénhidrátok
13.6g
Zsír
49.6g
Víz
177.3g
Koleszterin
175.9mg
Rost
14.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3380.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    495.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1957 micro
Összesen 2440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval, a cukrot kanalanként hozzáadagolva kemény habbá verjük, egyenként hozzákeverjük a sárgájákat is. A lisztet, a kávét és a sütőport összekeverjük, lassan és óvatos kevergetés közben a tojásos masszához szitáljuk.
  2. Felezzük meg a tésztát, egyik részét kerek tortaformában, másikat normális, szögletes tepsiben süssük 200°-os sütőben, míg a tűpróbát kiállja. A szögletest feltekerve hűtsük ki, a krémmel vékonyan kenjük meg, és vágjuk 1 cm-es szeletekre.
  3. A kerek lapot vágjuk ketté, ha kihűlt.

A krémhez

  1. A pudingot a tejjel és a cukorral szokás szerint főzzük meg, hűtsük ki.
  2. A tejszínt a zselatin fixszel verjük fel, kb. az egyharmadát keverjük a pudinghoz.
  3. Az időközben kipucolt és megszárított kerek tortaforma aljára helyezzük az egyik kerek piskótalapot, az oldalát körberakjuk a tekercsszeletekkel, rákenjük a krém felét a piskótaalapra, lefedjük a másik lappal (ez kicsi erőszakot igényelhet... vagy vágjuk méretre), megint krém, a tetejét szeletekkel fedjük, a maradék tejszínhabot rásimítjuk, hűtőben pihentetjük néhány órácskát, végül kávéval cifrázzuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A tesómnak készült. Rég fogyott már el ilyen villámgyorsan és maradéktalanul süti nálunk. Esélyem nem volt megkóstolni...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!