r
Nosalty Logó

Karamellkrémes grillázstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Karamellkrémes grillázstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    391.9 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6144.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1920 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1072.3 g
  • Cukor
    761 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2634 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    1301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2016 micro
Összesen 8324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A grillázst érdemes már előző nap elkészíteni!
  2. A diót durvára vágjuk. A cukrot teflonos edényben karamellizáljuk. Belekeverjük a durvára vágott diót, és még egy rövid ideig együtt pirítjuk a cukorral. Vizes gyúrótáblára kiöntve, vékonyra eligazgatva kihűtjük, majd kézi vagy gépi diódarálóval ledaráljuk.
  3. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
  4. Kanalanként belekeverjük a vizet, a kristálycukrot.
  5. A tojássárgájákat is hozzákeverjük egyesével a gépi habverővel.
  6. Kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos, szódabikarbónás, kakaóslisztet, végül a 24 dkg darált grillázst.
  7. Előmelegített sütőben először 10 percig 200 fokon sütjük, majd még 35 percig 180 fokon. (A piskótát én teflonos, magas peremű tepsiben sütöttem szögletes formájúra. Kivajaztam, kiliszteztem.)
  8. A krémhez először karamellt készítünk 16 dkg kristálycukorból. Ha már szép sötét a karamell, hozzáöntünk nagyon óvatosan 8 dl tejet, majd felforraljuk.
  9. Közben a pudingport és a lisztet csomómentesre keverjük az apránként hozzáöntögetett 2 dl tejjel.
  10. Ha felforrt a karamellás tej, levesszük a tűzről, folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a pudingos tejet. Sűrűre főzzük állandó kevergetés mellett.
  11. A puha vajat habosra keverjük a 15 dkg porcukorral.
  12. Ha a karamellkrém kihűlt, összekeverjük a vajkrémmel és a krémlikőrrel.
  13. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Megtöltjük a karamellás krémmel. Minden réteg krémre darált grillázst szórunk, majd rátesszük a következő tésztaréteget.
  14. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel, és megszórjuk darált grillázzsal.
  15. Tejszínhabból rózsákat nyomunk a tortára és saját készítésű csokidíszekkel is díszíthetjük a tortánkat. (Vékonyan beolajozott alufóliára mintákat kenünk kanállal, fogpiszkálóval a felolvasztott tortabevonóból. Hűtőben a kis díszeket megdermesztjük, és már kész is a szép csokidísz.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16701
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Ajánló

A szögletes tortát ugyanúgy szeletelhetjük tortaszelet alakúra, mint a kerek vagy szív alakú tortát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagylányom 23. születésnapjára készült ez a torta. Kicsit időigényes, és bizony elég kalóriadús édesség, de nagyon finom!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...