Karamellel sült krumpli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
258
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1033
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 160.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
258
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 640.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
1033
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
96
kcal
Elkészítés
- A krumplit hajában, enyhén sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük.
- Ha készen van, megpucoljuk, és kicsit hagyjuk hűlni. Ha nagyobb szemű krumplink van, akkor darabokra vágjuk.
- Egy vastag falú serpenyőben felmelegítjük a vajat, és rátesszük a krumplikat. Folyamatosan kevergetjük, ameddig egy pici színt nem kap, ici-picit sózzuk. Ehhez a recepthez nagyon erősen ajánlott a vaj, ha nincs más, szembehunyva használhatunk hozzá margarint, de az olaj tilos!
- Visszavesszük a lángot nagyon alacsonyra, és megszórjuk a cukorral.
- Óvatosan, folyamatosan addig kevergetjük, amíg a cukor rá nem karamellizálódik.
- Azon nyomban tálaljuk.
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 299
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16610
- Feltöltés dátuma: 2010. március 14.
Ajánló
Bármilyen hús mellé, ami megengedi az édeskés köretet. Én most az almás-hagymás pulykacomb mellé készítettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Krumpli nálam mindig, minden formában jöhet, de ez a Lajos Mari 99 krumplis étel című szakácskönyvében talált recept az egyik kedvencem. Különleges és nagyon hamar készen van. Csak arra az egyre vigyázzunk, hogy megfelelő krumplit válasszunk, mert szétfővő fajtából nem lehet elkészíteni. Az újkrumpli remek alany hozzá, de legjobban a tavasszal pár hétig hódító, apró szemű parázskrumpliból lehet elkészíteni. Ebben az esetben még pucolni és előfőzni sem kell, csak alaposan megmosni, és kb 20 percig pici vizen csendesen párolgatni, aztán karamellizálni.