r
Nosalty Logó

Karamellel sült krumpli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Karamellel sült krumpli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

258
Kalória
4.2g
Fehérje
42.5g
Szénhidrátok
8.7g
Zsír
160.2g
Víz
22.6g
Koleszterin
4.2g
Rost
9.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    160.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    640.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1033 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit hajában, enyhén sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük.
  2. Ha készen van, megpucoljuk, és kicsit hagyjuk hűlni. Ha nagyobb szemű krumplink van, akkor darabokra vágjuk.
  3. Egy vastag falú serpenyőben felmelegítjük a vajat, és rátesszük a krumplikat. Folyamatosan kevergetjük, ameddig egy pici színt nem kap, ici-picit sózzuk. Ehhez a recepthez nagyon erősen ajánlott a vaj, ha nincs más, szembehunyva használhatunk hozzá margarint, de az olaj tilos!
  4. Visszavesszük a lángot nagyon alacsonyra, és megszórjuk a cukorral.
  5. Óvatosan, folyamatosan addig kevergetjük, amíg a cukor rá nem karamellizálódik.
  6. Azon nyomban tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Krumpli nálam mindig, minden formában jöhet, de ez a Lajos Mari 99 krumplis étel című szakácskönyvében talált recept az egyik kedvencem. Különleges és nagyon hamar készen van. Csak arra az egyre vigyázzunk, hogy megfelelő krumplit válasszunk, mert szétfővő fajtából nem lehet elkészíteni. Az újkrumpli remek alany hozzá, de legjobban a tavasszal pár hétig hódító, apró szemű parázskrumpliból lehet elkészíteni. Ebben az esetben még pucolni és előfőzni sem kell, csak alaposan megmosni, és kb 20 percig pici vizen csendesen párolgatni, aztán karamellizálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!