r
Nosalty Logó

Karamellás-túrós körtepite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Karamellás-túrós körtepite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta 26 cm-s pitefomához

Túrókrém

Karamellszósz

Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta 26 cm-s pitefomához

Túrókrém

Karamellszósz

Összesen 4952 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta 26 cm-s pitefomához

Túrókrém

Karamellszósz

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3277.1 g
  • Cink
    524 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    406 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.3 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1635 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 4952 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Tészta 26 cm-s pitefomához

Túrókrém

Karamellszósz

Elkészítés

Tészta 26 cm-s pitefomához

  1. A tésztához a lisztet morzsoljuk össze vajjal, cukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojássárgáját is.
  2. Gyúrjuk össze simára, majd folpackba csomagolva tegyük fél órára a hűtőbe.
  3. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd óvatosan helyezzük bele a sütőpapírral bélelt piteformába, a szélét vágjuk körbe, egyenesre. Szurkáljuk meg az alját és béleljük ki sütőpapírral. Töltsük meg sütőbabbal és vakon süssük előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig. Miután elősült, hagyjuk kihűlni.
  4. Mielőtt a töltelék a tésztába kerül, kenjük meg az alját meleg baracklévarral. Ez képez egy réteget és nem hagyja, hogy elázzon a tészta.

Túrókrém

  1. A tejet kikeverjük pudingporral, cukorral, vaníliaaromával és egy sűrű pudingot főzünk belőle, majd kihűtjük.
  2. A pudingot a túróval botmixerrel simára keverjük, belereszeljük a lime héját, majd egyenletesen eloszlatjuk a krémet a tésztában.
  3. A körtét ketté vágjuk, kimagozzuk és hozzábán, vékonyan felszeleteljük. Ezt követően a túrókrémre helyezzük őket legyezőszerűen, egyenletesen elosztva. Előmelegített sütőben 180°C-on, 35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Karamellszósz

  1. A karamellszószhoz a cukrot a vízzel egy serpenyőben közepes lángon hagyjuk összeolvadni míg barnulni nem kezd. Ne kevergessük.
  2. Ezután 2 részletben adjuk hozzá a meleg tejszínt és közben egy habverővel kevergessük, vigyázzunk ki ne fusson.
  3. Végül vegyük le tűzről és öntsük a hideg vajhoz és botmixerrel keverjük össze, a végén pedig adjunk hozzá egy kis sót. Még langyosan csorgassuk a pitére, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3654
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 21.

Receptkategóriák

Karamellás-túrós körtepite
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Semmihez sem hasonlítható süteményélményben lesz része annak, aki az alábbi körtés pitét elkészíti. Az omlós tészta, légies sült túrókrém, a puha gyümölcs és az érzéki karamellszósz szinte táncot lejtenek a tányéron, őszies összhangjuk tényleg utánozhatatlan. Mindenképpen megéri kipróbálni, míg tart a körteszezon!

Hozzávalók

Tészta 26 cm-s pitefomához

Túrókrém

Karamellszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...