r
Nosalty Logó

Karamellás-túrós körtepite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Karamellás-túrós körtepite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta 26 cm-s pitefomához

Túrókrém

Karamellszósz

619
Kalória
10.3g
Fehérje
84.2g
Szénhidrátok
27.1g
Zsír
94.8g
Víz
92g
Koleszterin
3.2g
Rost
45.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta 26 cm-s pitefomához

Túrókrém

Karamellszósz

Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta 26 cm-s pitefomához

Túrókrém

Karamellszósz

Összesen 4952 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta 26 cm-s pitefomához

Túrókrém

Karamellszósz

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3277.1 g
  • Cink
    524 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    406 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.3 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    758.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1635 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 4952 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

Tészta 26 cm-s pitefomához

  1. A tésztához a lisztet morzsoljuk össze vajjal, cukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojássárgáját is.
  2. Gyúrjuk össze simára, majd folpackba csomagolva tegyük fél órára a hűtőbe.
  3. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd óvatosan helyezzük bele a sütőpapírral bélelt piteformába, a szélét vágjuk körbe, egyenesre. Szurkáljuk meg az alját és béleljük ki sütőpapírral. Töltsük meg sütőbabbal és vakon süssük előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig. Miután elősült, hagyjuk kihűlni.
  4. Mielőtt a töltelék a tésztába kerül, kenjük meg az alját meleg baracklévarral. Ez képez egy réteget és nem hagyja, hogy elázzon a tészta.

Túrókrém

  1. A tejet kikeverjük pudingporral, cukorral, vaníliaaromával és egy sűrű pudingot főzünk belőle, majd kihűtjük.
  2. A pudingot a túróval botmixerrel simára keverjük, belereszeljük a lime héját, majd egyenletesen eloszlatjuk a krémet a tésztában.
  3. A körtét ketté vágjuk, kimagozzuk és hozzábán, vékonyan felszeleteljük. Ezt követően a túrókrémre helyezzük őket legyezőszerűen, egyenletesen elosztva. Előmelegített sütőben 180°C-on, 35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Karamellszósz

  1. A karamellszószhoz a cukrot a vízzel egy serpenyőben közepes lángon hagyjuk összeolvadni míg barnulni nem kezd. Ne kevergessük.
  2. Ezután 2 részletben adjuk hozzá a meleg tejszínt és közben egy habverővel kevergessük, vigyázzunk ki ne fusson.
  3. Végül vegyük le tűzről és öntsük a hideg vajhoz és botmixerrel keverjük össze, a végén pedig adjunk hozzá egy kis sót. Még langyosan csorgassuk a pitére, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Semmihez sem hasonlítható süteményélményben lesz része annak, aki az alábbi körtés pitét elkészíti. Az omlós tészta, légies sült túrókrém, a puha gyümölcs és az érzéki karamellszósz szinte táncot lejtenek a tányéron, őszies összhangjuk tényleg utánozhatatlan. Mindenképpen megéri kipróbálni, míg tart a körteszezon!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!