r
Nosalty Logó

Karamellás szelet

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Karamellás szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1041
Kalória
12.2g
Fehérje
153.3g
Szénhidrátok
41.1g
Zsír
68.3g
Víz
99.6g
Koleszterin
1.9g
Rost
87.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1041 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 1041 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    246.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2704.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    919.7 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    409.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 6236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk és folpackba csomagolva hidegre tesszük, mivel kicsit ragacsos a tésztája és nehéz vele dolgozni.
  2. Majd öt részre osztjuk, és liszezett, zománcos tepsi hátán lapokat sütünk belőle pár perc alatt. Vigyázzunk, mert könnyen megég.
  3. A sütés után megkeményednek a lapok, de ez nem baj, mert a krémtől fognak megpuhulni.
  4. Krém: A cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük a kávéval és felolvasztjuk benne, ezután hagyjuk hűlni. A tejet felforraljuk, 2 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral.
  5. Mikor a feketekávé kihűlt, hozzákeverjük a 2 cs vaníliás pudingot, majd ezt a masszát a forró tejbe öntjük, és lassú tűzön kevergetve besűrítjük.
  6. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, hűlni hagyjuk, majd megtöltjük a lapokat a krémmel. Végül fóliával lefedjük és hidegre tesszük, a krémtől megpuhulnak a lapok.
  7. Tálalásnál porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 39x22

Nagyon finom sütemény, mivel előre el lehet készíteni, én általában ünnepi alkalomra szoktam készíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Húsvéti nyitvatartás: erre számíts az ünnepek alatt

Már tényleg nyakunkon a húsvét, és érdemes előre felkészülni, hogy a boltok milyen nyitvatartással várnak minket, hogy ne érjen meglepetés. Persze kivételek mindig vannak, de mutatjuk, hogy a húsvéti hétvége hogyan alakul a nyitvatartásokat illetően!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!