Karamellás krémes Fahéjtól
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
10 dkg porcukor
-
5 dkg margarin
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 ek méz
A vaníliás krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukor
-
5 dl tej
-
2 dl víz
-
10 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
A habhoz
A tetejére
-
2 tasak karamellás pudingpor
-
10 dkg porcukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 ek víz
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
2g méz6 kcal
A vaníliás krémhez
-
29 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
42g tej23 kcal
-
17g víz0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
21g margarin149 kcal
A habhoz
-
5g cukor19 kcal
-
8g víz0 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
A tetejére
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g méz76 kcal
A vaníliás krémhez
-
343 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A habhoz
-
60g cukor232 kcal
-
100g víz0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
A tetejére
-
343 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
24g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
1.9g margarin14 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.8g tojássárgája2 kcal
-
1g méz3 kcal
A vaníliás krémhez
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
7.7g víz0 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
9.7g margarin69 kcal
A habhoz
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
19.4g habtejszín57 kcal
A tetejére
-
3.5g karamellás pudingpor13 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.9g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 435.4 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 174 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 952 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3215.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1038 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 821 mg
-
Nátrium 1091 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 816.4 g
-
Cukor 436 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 790.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4006 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 294 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 3826 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2148 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 513 micro
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Elkészítés
A tésztához
- A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd téglalap alakúra nyújtva, jól kivajazott-kilisztezett tepsi hátán két lapot sütünk. Ne süssük sötétre!
- Az alsó krémhez összevegyítjük a pudingport a liszttel és a cukorral, hozzáöntjük a folyadékokat, és csomómentesre keverjük. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
- A porcukrot kikavarjuk a szobahőmérsékletű margarinnal, majd habosra kavarjuk a kihűlt pudinggal.
- Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta egyik lapjára.
- A 6 ek cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a vizet, és szirupot főzünk. Kihűtjük.
- A tejszínhabot felverjük, közben hozzá adagoljuk a karamelles szirupot.
- Ezt a habot a vaníliás krém tetejére simítjuk.
- Erre tesszük a második lapot.
- A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, a forró vizet apránként adva hozzá. Ezt simítjuk a felső lapra.
- Hűtőben egy napot állni hagyjuk, addig a tészta megpuhul.
- Óvatosan szeleteljük, jó éles késsel, függőlegesen tartva azt, mert a máz könnyen törik.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30
Egyik kolléganőm kínált ilyen sütivel a névnapján. Akkor ettem életemben először. Azonnal tudtam, ez sikert aratna a családom körében. Kértem is a receptjét, persze az összes többi munkatárssal egyetemben. Itthon nagyon aggódva fogadták, ahogy nekiálltam megsütni. A sok megszokott sütemény helyett hogyhogy ezt sütöm húsvétra? Annyira kíváncsiak voltak/tunk az eredményre, hogy -bár ilyen még sose fordult elő- nagyszombat délben nem bírtuk tovább, és megkóstoltuk, mit fogunk enni a húsvéti ebéd után. Úgy megkóstoltuk, hogy a fele egyszerre elfogyott. Hihetetlenül ízlett mindenkinek, nagyon különlegesnek találták. A karamella ugyanis egy új íz a mi repertoárunkban, ahol eddig mindig csak a csokis meg a vaníliás volt a kívánságlistán. De csak eddig! :)
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!