Karamellás krémes Fahéjtól
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
2g méz6 kcal
A vaníliás krémhez
-
29 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
42g tej23 kcal
-
17g víz0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
21g margarin149 kcal
A habhoz
-
5g cukor19 kcal
-
8g víz0 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
A tetejére
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g méz76 kcal
A vaníliás krémhez
-
343 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A habhoz
-
60g cukor232 kcal
-
100g víz0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
A tetejére
-
343 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
24g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
1.9g margarin14 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.8g tojássárgája2 kcal
-
1g méz3 kcal
A vaníliás krémhez
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
7.7g víz0 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
9.7g margarin69 kcal
A habhoz
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
19.4g habtejszín57 kcal
A tetejére
-
3.5g karamellás pudingpor13 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.9g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 435.4 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 174 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 952 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3215.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1038 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 821 mg
-
Nátrium 1091 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 816.4 g
-
Cukor 436 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 790.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4006 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 294 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 3826 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2148 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 513 micro
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
10 dkg porcukor
-
5 dkg margarin
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 ek méz
A vaníliás krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukor
-
5 dl tej
-
2 dl víz
-
10 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
A habhoz
A tetejére
-
2 tasak karamellás pudingpor
-
10 dkg porcukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 ek víz
Elkészítés
A tésztához
- A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd téglalap alakúra nyújtva, jól kivajazott-kilisztezett tepsi hátán két lapot sütünk. Ne süssük sötétre!
- Az alsó krémhez összevegyítjük a pudingport a liszttel és a cukorral, hozzáöntjük a folyadékokat, és csomómentesre keverjük. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
- A porcukrot kikavarjuk a szobahőmérsékletű margarinnal, majd habosra kavarjuk a kihűlt pudinggal.
- Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta egyik lapjára.
- A 6 ek cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a vizet, és szirupot főzünk. Kihűtjük.
- A tejszínhabot felverjük, közben hozzá adagoljuk a karamelles szirupot.
- Ezt a habot a vaníliás krém tetejére simítjuk.
- Erre tesszük a második lapot.
- A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, a forró vizet apránként adva hozzá. Ezt simítjuk a felső lapra.
- Hűtőben egy napot állni hagyjuk, addig a tészta megpuhul.
- Óvatosan szeleteljük, jó éles késsel, függőlegesen tartva azt, mert a máz könnyen törik.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1100
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 147
- Össznézettség: 132276
- Feltöltés dátuma: 2012. április 11.
Ajánló
Igen, én is cukrászhab és pudingpor ellenes vagyok. De ebben az esetben mégis ezt ajánlom. Biztonságosan és garantáltan jó keményre felverhető, és nem esik össze másnapra. Az igazi tejszínhez habfixáló vagy zselatin kellene, nem is tudom, de ha azok bele kerülnek, akkor már úgyis benne lesz a szintetikus anyag. Egyszer-egyszer használva semmi bajunk nem lesz tőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Egyik kolléganőm kínált ilyen sütivel a névnapján. Akkor ettem életemben először. Azonnal tudtam, ez sikert aratna a családom körében. Kértem is a receptjét, persze az összes többi munkatárssal egyetemben. Itthon nagyon aggódva fogadták, ahogy nekiálltam megsütni. A sok megszokott sütemény helyett hogyhogy ezt sütöm húsvétra? Annyira kíváncsiak voltak/tunk az eredményre, hogy -bár ilyen még sose fordult elő- nagyszombat délben nem bírtuk tovább, és megkóstoltuk, mit fogunk enni a húsvéti ebéd után. Úgy megkóstoltuk, hogy a fele egyszerre elfogyott. Hihetetlenül ízlett mindenkinek, nagyon különlegesnek találták. A karamella ugyanis egy új íz a mi repertoárunkban, ahol eddig mindig csak a csokis meg a vaníliás volt a kívánságlistán. De csak eddig! :)