r
Nosalty Logó

Karamellás krémes Fahéjtól

5,0

3 ÉRTÉKELÉS172 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Karamellás krémes Fahéjtól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A tetejére

617
Kalória
5.4g
Fehérje
68g
Szénhidrátok
36.3g
Zsír
65.9g
Víz
79.3g
Koleszterin
769.2mg
Rost
36.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 617 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 7417 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 617 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    435.4 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3215.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    816.4 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    790.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4006 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3826 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2148 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 7417 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd téglalap alakúra nyújtva, jól kivajazott-kilisztezett tepsi hátán két lapot sütünk. Ne süssük sötétre!
  2. Az alsó krémhez összevegyítjük a pudingport a liszttel és a cukorral, hozzáöntjük a folyadékokat, és csomómentesre keverjük. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
  3. A porcukrot kikavarjuk a szobahőmérsékletű margarinnal, majd habosra kavarjuk a kihűlt pudinggal.
  4. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta egyik lapjára.
  5. A 6 ek cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a vizet, és szirupot főzünk. Kihűtjük.
  6. A tejszínhabot felverjük, közben hozzá adagoljuk a karamelles szirupot.
  7. Ezt a habot a vaníliás krém tetejére simítjuk.
  8. Erre tesszük a második lapot.
  9. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, a forró vizet apránként adva hozzá. Ezt simítjuk a felső lapra.
  10. Hűtőben egy napot állni hagyjuk, addig a tészta megpuhul.
  11. Óvatosan szeleteljük, jó éles késsel, függőlegesen tartva azt, mert a máz könnyen törik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30

Egyik kolléganőm kínált ilyen sütivel a névnapján. Akkor ettem életemben először. Azonnal tudtam, ez sikert aratna a családom körében. Kértem is a receptjét, persze az összes többi munkatárssal egyetemben. Itthon nagyon aggódva fogadták, ahogy nekiálltam megsütni. A sok megszokott sütemény helyett hogyhogy ezt sütöm húsvétra? Annyira kíváncsiak voltak/tunk az eredményre, hogy -bár ilyen még sose fordult elő- nagyszombat délben nem bírtuk tovább, és megkóstoltuk, mit fogunk enni a húsvéti ebéd után. Úgy megkóstoltuk, hogy a fele egyszerre elfogyott. Hihetetlenül ízlett mindenkinek, nagyon különlegesnek találták. A karamella ugyanis egy új íz a mi repertoárunkban, ahol eddig mindig csak a csokis meg a vaníliás volt a kívánságlistán. De csak eddig!  :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!