Karalábésaláta mandarinnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
217
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
870
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 313.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 137 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
217
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1971.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 650 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.1 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1252.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 523 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 137 micro
-
β-karotin 911 micro
-
β-crypt 548 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
870
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 317 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított karalábét negyedeljük, vízszintesen elfelezzük, és vékony szeletekre vágjuk. Enyhén sós vízben 3-4 percig főzzük, leszűrjük, s hagyjuk hűlni.
- A mandarint leszűrjük.Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kicsumázzuk, és kockára vágjuk.
- A mártáshoz elkeverjük a joghurtot, a sűrített paradicsommal, a mézzel és a citromlével, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal fűszerezzük.
- Az almakockákat és a mazsolát a mártáshoz adjuk. Hozzákeverjük a karalábét, végül pedig a mandarint. A salátát sóval, borssal fűszerezzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1832
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy különlegesebb saláta. A recept forrása Dr. Oetker - Saláták.