r
Nosalty Logó

Karalábé-főzelék kapros húsgombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mesél a konyha
Karalábé-főzelék kapros húsgombóccal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

847
Kalória
65.8g
Fehérje
48.9g
Szénhidrátok
44.6g
Zsír
870.5g
Víz
291.8g
Koleszterin
10.7g
Rost
10.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3345.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    870.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 847 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6690.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1947 mg
  • Nátrium
    3732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1741.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

  1. A karalábékat pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra. Egy nagyobb fazékba rakjuk bele, és öntsünk hozzá annyi vizet, ami bőven ellepi, ezután sózzuk meg. Én bevallom, van étel, amihez vegetát szoktam rakni, akármennyire ellenzik a profi szakácsok, én szeretem az ízét, és ez pl. egy olyan étel.
  2. Amíg a víz felforr, készítsük el a húsgolyókat. A fél kiló húshoz adjunk 1-2 ek sót, az apróra vágott kaprot, 1-2 tojást és 2-3 ek. durumlisztet (más liszttel is helyettesíthető). Amikor lobogni kezd a víz, vegyük le takarékra, kezünkkel formázzunk kis húsgolyókat, és rakjuk bele a fazékba, hogy együtt főjön meg a karalábéval.
  3. Amikor a zöldség és a hús is elkészült - ez kb. 20 perc - sűrítsük be 2-3 ek. durumliszt és kb. fél pohár tejfölből készült csomómentes habarással.
  4. Utólag is adhatunk a tálalásnál extra tejfölt hozzá, mert ez még krémesebbé teszi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Nyári könnyed ebéd vagy akár vacsora ötletnek kiváló, főleg, ha szereti az ember a kaprot, ami az eléggé megosztó fűszernövények közé tartozik. A recept elkészítéséből sejthető, hogy én nagyon szeretem. :) Számtalan pozitív hatása van, egyebek mellett vitalizál és megvéd a szabadgyököktől.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!