r
Nosalty Logó

Karaj zöldséges mártással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Irén
Karaj zöldséges mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1038 micro
  • β-karotin
    2747 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1909 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1673.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4152 micro
  • β-karotin
    10989 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    1351 micro
Összesen 2414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat karikára vágjuk, a sárgarépákat lereszeljük, a paprikákat és a paradicsomokat kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Pár perc múlva a paradicsomot és a paprikát is és dinszteljük kb. 5 percet. Egy másik serpenyőben a hússzeleteket fehéredésik átsütjük-forgatjuk. A vízbe keverjük az ételízesítőt, a burgonyát karikára vágjuk.
  3. Egy olajjal kikent tepsibe rakjuk a burgonyát,, arra a húst, arra a zöldséges masszát, majd ráöntjük a vizet. 200 fokon kb. 60 percet sütjük.
  4. A húst és a burgonyát kiszedjük, a zöldséget szitán áttörjük, majd a hússzeletekre adagoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2260
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újságban találtam, nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...