r
Nosalty Logó

Karaj csicseriborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Karaj csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4071 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 678 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    275.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5367.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    802 mg
  • Foszfor
    3196 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4504 micro
  • Kolin:
    1115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 4071 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    598 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis olajat hevítünk, amin megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Fűszerezzük (római kömény, koriander, kurkuma), majd hozzáadjuk a felszeletelt/lereszelt fokhagymát is.
  2. A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat a hagymás olajon 2-2 percig sütjük.
  3. Ha a hús külseje megpirult, hozzáadjuk az ajvárt, majd a paradicsompürét, végül a csicseriborsó konzervet a levével együtt. Kb. 10 percig főzzük fedő nélkül, mert így elpárolog a leve, és besűrűsödik a szósz.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3896
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karaj csicseriborsóval
Évi néni 1830 recept

Újra szétnéztem a kamrámban, hűtőmben, miből is tudnék gazdálkodni, amit persze a gyermekem is megeszik. Ebből többször is evett, ami nagy szó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...