adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g lazac318 kcal
-
250g só0 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
45g kapor19 kcal
Összesen
351
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g lazac1270 kcal
-
1000g só0 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g kapor77 kcal
Összesen
1405
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
43.4g lazac55 kcal
-
43.4g só0 kcal
-
3.5g tojásfehérje2 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
7.8g kapor3 kcal
Összesen
61
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98222.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 97149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 255.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 1088 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 626 micro
Összesen
351
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221.3 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392891.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 331 mg
-
Kálcium 752 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 2767 mg
-
Nátrium 388598 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1021.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1234 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 4350 micro
-
K vitamin: 742 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 953 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2274 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2502 micro
Összesen
1405
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17045.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 16859 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 189 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojásfehérje
Elkészítés
- Vágjuk apróra a zöldfűszereket.
- A tojásfehérjét egyenkéntkeverjük a sóhoz, hogy egy ragacsos, malter sűrűségű, de még jól tapasztható masszát kapjunk. Ha nincs szükség a harmadikra,ne adjuk hozzá. Ez a só szemcséinek méretétől függ.Minél finomabb a só, annál több fehérjét igényel.
- A lazacot fektessük tepsibe, a kerámia sütőforma még jobb. Béleljük ki sütőpapírral (akkor nem kell utána az odasült só maradékát fejszével leszedni a tepsiről...).
- Nyissuk szét, a belsejét szórjuk meg kevés sóval. Rakjuk meg a zöldfűszerekkel, majd hajtsuk vissza. A hal elején a húst fedjük le egy darabka sütőpapírral, hogy ne érintkezzen közvetlenül a sókéreggel.
- Kezdjük el befedni. Nagyon fontos!!! Ne legyen a sóréteg fél centinél vastagabb, különben a só belül morzsás marad, a húshoz tapad, és ehetetlenné teszi. A lényeg, hogy a sókéreg teljesenkeményre tudjon sülni. Ehhez pedig, vékonynak kell lennie.
- Ha befedtük az egészet, mehet a sütőbe, 200 fokra legalább.Kb. fél óra alatt kész, de az is jel, ha már érezzük a hal illatát.
- Ha kész, fejtsük le róla a kérget, és tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 115937
- Feltöltés dátuma: 2009. december 01.
Ajánló
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
Ne féljünk az elkészítésétől. A halat összerakni kb. 10 percet vesz igénybe, aztán már tolhatjuk is a sütöbe. Kimondottan az ünnepekre való. Főleg azoknak, akik nem akarnak órákat bajlódni azzal, hogy valami rettentő újat és különlegeset tegyenek az asztalra, amivel aztán elmegy az egész nap.