r
Nosalty Logó

Karácsonyi diós csillagok

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi diós csillagok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    391.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    283 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4263.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    975 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.4 g
  • Cukor
    616 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 6373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A dióból, porcukorból és a tojásfehérjék felvert habjából sűrű masszát keverünk. Egy tálcára kiteregetjük kb. 1,5 cm vastagon, és egy napig száradni hagyjuk.
  2. A 30 dkg porcukorból, két tojásfehérjéből és 1 ek citromléből sűrű masszát keverünk, és rákenjük a tésztára.
  3. Csíkokra szeljük, vagy csillag alakú kiszúró formával szaggatjuk.
  4. Majd 50 fokos sütőben, 4 órán át szárítjuk.
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 10959
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roppant egyszerű karácsonyi édesség, és mennyei finom! ;) Az enyém azért repedezett be, mert előbb szárítottam, aztán szaggattam. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...