r
Nosalty Logó

Kapros újkrumpli tonhalsalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Kapros újkrumpli tonhalsalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tonhalról leöntjük a levét (saját lé, nem olajos), egy tálkában villával durván szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és 1 késhegynyi reszelt héját, a majonézt (én dobozos hollandi szószt használok majonéz helyett), a 2 ek vörösbort.Borsozzuk, előbb kóstoljuk meg, mielőtt sózzuk. Az egészet villával jól összedolgozzuk.
  2. Az újkrumplit megtisztítjuk, majdnem puhára főzzük, leszűrjük. A vajban világosra pirítjuk,a végén rászórjuk a kaprot, adunk hozza sót, a serpenyőt rázogatjuk, míg a kapor szépen eloszlik a krumplikon. A tonhalsalátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4750
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Ajánló

Én egy jó ideje egy bizonyos dobozos hollandi szószt használok majonéz helyett, könnyebb, mint a majonéz, és nagyon finom, úgy ahogy van. Nincs sokféle dobozos forgalomban, így talán nem túl nehéz rátalálni. Csőben sült zöldségekhez is remek (spárga, karfiol, krumpli...stb.)!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros újkrumpli tonhalsalátával
Marti48 317 recept

Nagy kedvenc az újkrumpli. A tegnapi vendéglátás után a tonhalsalátával gyors, könnyű és finom vacsora volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...