r
Nosalty Logó

Kapros túrókrémmel hajtogatott pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Kapros túrókrémmel hajtogatott pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 630 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 4404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.1 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    1216 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 630 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12782.8 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    521 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    8512 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    516 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1712 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 4404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Krémhez

  1. A túrót alaposan áttörjük (én egy krumplitörőt használtam), és a margarinnal habosra kavarjuk. Belekeverjük az alaposan megmosott, apróra vágott kaporleveleket.
  2. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a kapros túrókrémet. Megszórjuk a sóval.
  3. A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
  4. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk. Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.
  5. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel berácsozzuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép, magas tornyok lesznek.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy egész, felvert tojással. Kb. 20 percet még kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
  9. Ha kivettük a sütőből, azonnal lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5259
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros túrókrémmel hajtogatott pogácsa
Andi80_ 380 recept

Mostanában elég gyakran készítek pogácsát, és nem sajnálom rászánni az időt a hajtogatásra, mert szerintem egész más lesz a végeredmény, mint a hajtogatás nélkül. Ez a pogácsa olyan puha, omlós, és még másnap is az maradt. A gyerek is szívesen eszegette, pedig aztán az ő kedvében elég nehéz járni. Nem zavarta a kapor, pedig minden zöldség ellenségének számít.:-( Egy biztos, fogom még sütni, kapor nélkül is kipróbálom majd. 27 db pogácsa lett ebből az adagból.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...