r
Nosalty Logó

Kapros-szalonnás-hagymás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Kapros-szalonnás-hagymás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3617 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.5 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 903 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8438.2 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    4540 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    491 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 3617 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.5 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Bacont kis kockára vágjuk, kisütjük, rátesszük a felaprított lila hagymát.
  3. Tészta hozzávalóit (1 db tojással) összegyúrjuk a hagymás szalonnával és a reszelt sajt felével.
  4. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét kés segítségével berácsozzuk.
  5. Zsírral vagy margarinnal kikent tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük, maradék sajttal megszórjuk a tetejét, pár percet még a tepsiben pihentetjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1928
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-szalonnás-hagymás pogácsa
Salamon Csilla 1202 recept

Szüreti felvonulás alkalmára készítettem el ezt a pogácsát. Pár perc alatt elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...