adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
375g burgonya217 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
21 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
63g víz0 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
23g újhagyma zöldje6 kcal
Összesen
415
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
90g újhagyma zöldje24 kcal
Összesen
1653
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
58.9g burgonya34 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3.9g paradicsom1 kcal
-
3.9g paprika1 kcal
-
3.9g sűrített paradicsom3 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
9.8g víz0 kcal
-
7.9g virsli21 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
3.5g újhagyma zöldje1 kcal
Összesen
66
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1097.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 436 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 1447 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 7834 micro
-
Lut-zea 700 micro
Összesen
415
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4391.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 858 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 401 mg
-
Foszfor 1222 mg
-
Nátrium 1804 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1743.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 668 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 356 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 195 micro
-
β-karotin 5787 micro
-
β-crypt 501 micro
-
Likopin 31337 micro
-
Lut-zea 2800 micro
Összesen
1653
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 1231 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
150 dkg burgonya
-
2 közepes db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
2 ek fűszerpaprika
-
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2.5 dl víz
-
20 dkg virsli
-
kapor ízlés szerint
-
3 közepes db újhagyma zöldje
Elkészítés
- A krumplikat megpucoljuk, majd kockákra feldaraboljuk. A vöröshagymát apró kockákra daraboljuk, olajon, fedő alatt pároljuk.
- A megpárolt hagymát üvegesre pirítjuk, majd meghintjük porpaprikával, hozzáadjuk a felaprított paprikát, paradicsomot és sűrítményt, fokhagymát belereszeljük, fűszerezzük őrölt köménnyel, paprikakrémmel, sóval, borssal.
- Felöntjük 2,5 dl vízzel, majd kb. 15 percig szétfőzzük fedő alatt az összetevőket.
- Miután kellően szétfőtt az alaplevünk, hozzáadjuk a kockázott krumplit, majd annyi vízzel hígítjuk, ami épphogy ellepi a krumplikat.
- Ferdén tett fedő alatt, kis lángon puhára főzzük (30 perc), majd hozzáadjuk a virsliket is.
- Elkészültekor megszórjuk az apróra szeletelt újhagyma szárával.
- Tálaláskor tejföllel és friss kaporral ízesítjük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3256
- Feltöltés dátuma: 2013. június 08.
Ajánló
Mindenkinek, aki kerüli a zsíros ételeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept úgy indult, hogy készítsünk el egy olyan paprikás krumplit, ami nem tocsog a zsírtól... Persze mondhatnánk, hogy szalonna és kolbász nélkül nem is papris krumpi... Aki kicsit odafigyel magára vagy diétázik, annak ez egy tökéletes recept lesz, hogy ne kelljen lemondania ennek az ételnek az ízvilágáról. A cuppogós nevet azt onnan kapta, hogy ez egy sűrű, szaftos elkészítési módja ennek a remek ételnek. A kapor remekül illik az ételhez, bőven megszórva ajánlom mindenkinek. Sok sikert az elkészítésében!:)