r
Nosalty Logó

Kapros húskrémmel töltött spárgatök gyűrűk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Kapros húskrémmel töltött spárgatök gyűrűk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

töltött tök

paradicsomos öntet

Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

töltött tök

paradicsomos öntet

Összesen 1192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

töltött tök

paradicsomos öntet

Összesen 48 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    624 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    655 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3255 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1871.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1035 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1964 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2585 micro
Összesen 1192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    315 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

töltött tök

paradicsomos öntet

Elkészítés

töltött tök

  1. <p>A tököt mosás után 4 cm-es karikákra vágjuk. A belsejüket kikaparjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük (15 perc). Egy szűrőtálra téve jól lecsepegtetjük.</p>
  2. <p>A tejbe beáztatjuk a zsemlét. A darált húshoz adjuk a tojást, a finomra vágott hagymát, a kaprot, a tejből kicsavart zsemlét, a sót és a borsot. Jól összedolgozzuk.</p>
  3. A tök karikákat egy kiolajozott tepsibe rakjuk, és megtöltjük a kapros húskrémmel.
  4. <p>A paradicsomokat forró vízbe tesszük pár percre (ez lehet a tök főzővize is). Lehúzzuk a héját, fazékba daraboljuk, és gyenge tűzön egy kicsit felforraljuk. Ezután kézi mixerrel pépesítjük. Majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a kakukkfüvet. Elkeverjük, majd felengedjük 5 dl vízzel.</p>
  5. <p>A paradicsomos öntettel meglocsoljuk a töltött tök-gyűrűket, ügyeljünk arra, hogy a karikák közé is öntsünk belőle. A tetejüket kirakjuk vaj darabkákkal. Előmelegített sütőbe tesszük, és gyenge tűznél (gázsütő 2-es fokozat) kb. 30-35 percig pároljuk-sütjük.</p>
  6. <p>Langyosan tesszük asztalra.</p>
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 872
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 28.

Ajánló

Ha nincs kéznél friss paradicsom, akkor egy kis paradicsomkonzervet kell vízzel felhígítani és fűszerezni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros húskrémmel töltött spárgatök gyűrűk
Lizinka_ 604 recept

Ez egy nagyon ízletes, könnyű étel édesanyám recept-gyűjteményéből. A tök, amit felhasználtam, a kertben cukkinik között nőtt. Látszik rajta, hogy úgy döntött, inkább a cukkinikre akar hasonlítani!

Hozzávalók

töltött tök

paradicsomos öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...