r
Nosalty Logó

Káposztás csirkecomb római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Káposztás csirkecomb római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 1227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    302.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7442.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    5016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2156 micro
Összesen 3681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat, fedelével együtt, legalább 30 percre beáztatjuk, azalatt mindent előkészítünk.
  2. A csirkecombot megmossuk, leszárítjuk, és besózzuk, az előkészületek alatt állni hagyjuk.
  3. A savanyú káposztát szűrőbe téve folyó víz alatt könnyedén átöblítjük (másképp túl savanyú lenne), kinyomkodjuk, 3-4 vágással összevágjuk, és tálba szórjuk.
  4. A káposztához adjuk a finomra vágott hagymát, a leöblített csicseriborsó-konzervet (vagy tetszés szerinti bab is lehet), valamint a nem túl apró kockákra felvágott kolozsvári szalonnát. Ne sózzuk meg, és keverjük össze alaposan!
  5. A római tál alját kikenjük a zsírral, és a megtisztított, karikákra felvágott krumplival kirakjuk az alját-oldalát. (Ezt sem kell sózni, elég a káposzta sóssága.) Ebbe a fészekbe beleöntjük a savanyúkáposztás-keveréket, és rásimítjuk a kis pohár tejfölt.
  6. A csirkecombok bőre alá néhány vajdarabot dugunk, és bőrrel felfelé a káposztára fektetjük. Semmilyen folyadék nem kell alá, elegendő lé fog kifőni a káposztából, tejfölből és magából a tálból!
  7. A tálat lefedjük a tetejével, sütőbe tesszük, amit csak most gyújtunk be, nehogy megrepedjen a tál. Különösebb gondolkodás nélkül 2 óráig sütjük. Ekkor megnézhetjük, a csirkecomb már biztosan puha, de lehet, hogy nem elég pirult - ekkor még kb. 10 percig pirítjuk, most már a tál teteje nélkül. A forró tállal bánjunk óvatosan, ne tegyük hideg felületre (csak deszkára), mert elrepedhet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 50089
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás csirkecomb római tálban
koszider 90 recept

Korábban ezt a receptet egész fácánból is készítettem, de nagyon príma csirkecombból is. (A fácánt le kell fedni szalonnaszeletekkel, mert másképp nagyon kiszárad, a többi ugyanaz.)  Most épp csicseriborsó-konzerv volt itthon, de kiválóan működik natúr (sós lével eltett) babkonzervvel is, akár tarka babbal, fehérrel vagy vörössel - azt is érdemes leöblíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...