Káposztás csirkecomb római tálban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
111 kcal
-
437 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1227
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
750g csirkecomb835 kcal
-
600g savanyú káposzta114 kcal
-
334 kcal
-
200g kolozsvári szalonna1310 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3681
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
30.7g csirkecomb34 kcal
-
24.6g savanyú káposzta5 kcal
-
14 kcal
-
8.2g kolozsvári szalonna54 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
12.3g burgonya7 kcal
-
8.2g tejföl16 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
151
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 100.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2480.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 1672 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 474.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 719 micro
Összesen
1227
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.6 g
Zsír
-
Összesen 302.2 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7442.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 586 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1412 mg
-
Nátrium 5016 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1424.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2156 micro
Összesen
3681
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
3 db csirkecomb
-
60 dkg savanyú káposzta
-
20 dkg kolozsvári szalonna
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 db burgonya
-
2 dl tejföl
-
2 ek sertészsír
-
3 dkg vaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A római tálat, fedelével együtt, legalább 30 percre beáztatjuk, azalatt mindent előkészítünk.
- A csirkecombot megmossuk, leszárítjuk, és besózzuk, az előkészületek alatt állni hagyjuk.
- A savanyú káposztát szűrőbe téve folyó víz alatt könnyedén átöblítjük (másképp túl savanyú lenne), kinyomkodjuk, 3-4 vágással összevágjuk, és tálba szórjuk.
- A káposztához adjuk a finomra vágott hagymát, a leöblített csicseriborsó-konzervet (vagy tetszés szerinti bab is lehet), valamint a nem túl apró kockákra felvágott kolozsvári szalonnát. Ne sózzuk meg, és keverjük össze alaposan!
- A római tál alját kikenjük a zsírral, és a megtisztított, karikákra felvágott krumplival kirakjuk az alját-oldalát. (Ezt sem kell sózni, elég a káposzta sóssága.) Ebbe a fészekbe beleöntjük a savanyúkáposztás-keveréket, és rásimítjuk a kis pohár tejfölt.
- A csirkecombok bőre alá néhány vajdarabot dugunk, és bőrrel felfelé a káposztára fektetjük. Semmilyen folyadék nem kell alá, elegendő lé fog kifőni a káposztából, tejfölből és magából a tálból!
- A tálat lefedjük a tetejével, sütőbe tesszük, amit csak most gyújtunk be, nehogy megrepedjen a tál. Különösebb gondolkodás nélkül 2 óráig sütjük. Ekkor megnézhetjük, a csirkecomb már biztosan puha, de lehet, hogy nem elég pirult - ekkor még kb. 10 percig pirítjuk, most már a tál teteje nélkül. A forró tállal bánjunk óvatosan, ne tegyük hideg felületre (csak deszkára), mert elrepedhet!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 130 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 229
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 50178
- Feltöltés dátuma: 2017. február 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Korábban ezt a receptet egész fácánból is készítettem, de nagyon príma csirkecombból is. (A fácánt le kell fedni szalonnaszeletekkel, mert másképp nagyon kiszárad, a többi ugyanaz.) Most épp csicseriborsó-konzerv volt itthon, de kiválóan működik natúr (sós lével eltett) babkonzervvel is, akár tarka babbal, fehérrel vagy vörössel - azt is érdemes leöblíteni.