r
Nosalty Logó

Káposztás ahogy Margó készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Margó48
Káposztás ahogy Margó készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

639
Kalória
13.1g
Fehérje
81g
Szénhidrátok
29.8g
Zsír
206.1g
Víz
30g
Koleszterin
7.6g
Rost
11.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3835 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 160 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1011 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    1114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 3835 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt tejben pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A káposztát lereszeljük és lesózzuk.
  3. Az előkészített kimért hozzávalókból és a felfuttatott élesztőből kalács tésztát készítünk, amit vagy kézzel jól kidagasztunk, vagy a kenyérsütőgép kelesztő programjával elkészíttetünk. Amíg a tészta a duplájára kel, azalatt elkészítjük a káposztát.
  4. Lábasba tesszük az olajat, ebbe tesszük kávéskanálnyi kristálycukrot, amit megpirítunk, majd rádobjuk a kinyomkodott reszelt káposztát, és szép pirosra párolunk. Majd a végén ízesítjük, ha szükséges sóval és az őrölt borssal. (Mindenki saját ízlése szerint készítheti.)
  5. A duplájára kelt tésztát 6 részre osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 10x20 cm-esre, hosszúkásra, és a felébe teszünk kb. 2 evőkanál káposztát. Ráhajtjuk a másik felét, és körbenyomkodjuk a széleit.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával, kb. 20 percet még pihentetjük.
  7. Megkenjük tojással, előmelegített sütőben kb. 170 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük (sütő függvénye).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A receptet anyósomtól lestem el, ő ugyan nem mérte, csak érzésre készítette. De nagyon finom volt, így elég nehéz volt méregetnem, hogy olyan legyen, mint az övé. De azt hiszem, nekem soha nem lesz olyan finom, mint az övé volt. Családom azért az enyémet is szereti.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!