r
Nosalty Logó

Káposztalevélben sült tojásos fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kiss Móni
Káposztalevélben sült tojásos fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1918 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4319.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 1918 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk, a fokhagymát megpucoljok, majd fokhagyma nyomón átnyomjuk.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a fokhagymát és hagymát, majd 1 db tojást, sót, borsot és pirospaprikát. Összegyúrjuk jó alaposan.
  3. A zsemlét vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodva hozzáadjuk a masszához. Ezt is jól eldolgozzuk benne.
  4. A maradék két tojást megfőzzük..
  5. A kekáposztát leveleire szedjük, majd jól megmossuk.
  6. Egy tepsibe kicsi olajat öntünk, majd kibéleljük káposztalevéllel.
  7. Ha megfőtt a tojás, akkor megpucoljuk, és ketté vágjuk.
  8. A darált húsos masszát hosszúkás alakúra formázzuk, és beletesszük a káposztalevéllel kibélelt tepsibe.
  9. A közepébe csinálunk egy "árkot", és a tojásokat végig rakjuk benne.
  10. Majd ráhúzzuk a masszát, hogy eltakarja.
  11. A káposztaleveleket oldalról a húsra húzzuk, és a maradékkal beborítjuk, és rányomkodjuk.
  12. Fóliával letakarva kb. 30-40 percet sütjük. (nézzünk néha alá, nehogy a káposzta megégjen) Majd a fóliát levéve, még kb. 15-20 percet sütjük, hogy szép színe legyen! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5687
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Szoktam ilyen fasírtot csinálni, de így káposztabundában most próbáltam először. Finomra sikeredett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...