r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj szirupban eltéve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kandírozott narancshéj szirupban eltéve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

345
Kalória
0.1g
Fehérje
89g
Szénhidrátok
0g
Zsír
204.2g
Víz
-
Koleszterin
636mg
Rost
87.3g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1378 kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 345 kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    816.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1378 kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A narancsokat alaposan megmossuk, majd vékonyan lehámozzuk úgy, hogy a fehér rész ne maradjon rajta, ezt én zöldséghámozóval oldottam meg, ami pont olyan vékonyan hámozza le, ahogyan kell és a munka is gyorsabb vele. Miután meghámoztuk, a darabokat fél centi vékony csíkokra vágjuk, majd egy mélyebb tálban hideg vizet öntünk rá, és egy napig ázni hagyjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, és kicsit átöblítjük a héjakat, majd egy lábasban feltesszük főni 10 dkg cukorral és annyi vízzel, ami ellepi. Forrástól számítva 10 percig főzzük közepes lángon, majd leszűrjük, és ismét átöblítjük.
  3. A leszűrt narancshéjakat lemérjük, majd feltesszük ismét főni 8 dl vízzel és annyi cukorral, amennyi a héjak súlya volt. Adjunk hozzá egy csipet sót is. Közepes lángon főzzük, néha megkevergetve kb. 60 percig, míg a narancsok héja üvegesen áttetszővé válik és a szirup kissé besűrűsödik.
  4. Fontos, hogy ha a szirup túlságosan besűrűsödne, akkor öntsünk hozzá egy kis vizet, mert a túl sűrű szirup a hűléssel megkeményedik, kikristályosodik. Még melegen kiforrázott üvegbe pakoljuk, és a sziruppal felöntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 70 perc

Figyelem! Ne dobjátok el a kifacsart narancsok héját, mivel könnyedén készíthettek belőle kandírozott narancshéjat, és egyáltalán nem nagy ördöngösség, bárki házilag gyárthatja, és aztán dicsekedhet vele másoknak! Ez nem a cukorba hempergett “száraz” változat, mert itt a narancsos cukorsziruppal együtt, üvegekben tehetjük el felhasználásig (vagy amíg fel nem falják arra ólálkodó manók).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Répatortagolyó

Vegán és vegetáriánus módon is elkészíthetők ezek az év minden szakában igazi felfrissülést hozó répás golyók. Most nyáron igazán érdemes kipróbálni, nem zavar be a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!