Kandírozott narancshéj Csukamama konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csukamama
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
75g narancshéj73 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
363
kcal
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
300g narancshéj291 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1452
kcal
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
37.5g narancshéj36 kcal
-
37.5g cukor145 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
181
kcal
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.7 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 104.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
363
kcal
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 374.9 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 417.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 408 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1452
kcal
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
-
300 g narancshéj
-
300 g cukor
Elkészítés
- A narancsokat meghámozzuk. A fehér része is rajta maradhat. Egy edénybe tesszük, hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje, és legalább 3 napig áztatjuk. Naponta többször lecseréljük róla a vizet.
- 3-4 nap után leöblítjük a héjdarabokat, egy vastag aljú lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és kihűtjük annyira, hogy meg lehessen fogni.
- Kockákra vágjuk, és annyi cukrot adunk hozzá, amennyi a súlya a narancshéj kockáknak. Visszatesszük a lábosba, és kis lángon elkezdjük melegíteni. Először a cukor elolvad, és sok levet enged. Alacsony hőfokon, meg-megkeverve addig főzzük, míg a folyadék elpárolog. Amikor a lé elpárolgott, már folyamatosan figyelni kell! Először kifényesednek a héjdarabok, majd elkezd kifehéredni, végül finom cukorpor formájában vonja be a narancskockákat. Ekkor van készen.
- Egy tálcára terítjük, és pár napig száraz helyen, pl. radiátoron hagyjuk száradni, és csak ezután tesszük üvegbe. Sokáig eláll.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2183
- Feltöltés dátuma: 2013. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csukamama
14 recept
Tavaly télen, miután az összes lekvár elfogyott, gondoltam, készítek narancslekvárt. A megmaradt héjból pedig kandírozott narancshéjat csináltam, amit sokféle süteményben fel tudok használni, de csak úgy enni is jó.